Τοπικές Ειδήσεις

Διορθώθηκαν οι αποφάσεις ανακήρυξης των αποτελεσμάτων στους Δήμους Ρόδου και Τήλου

Με δύο αποφάσεις που εξέδωσε χθες το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου με την διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας έγιναν δεκτές ισάριθμες αιτήσεις για την αυτεπάγγελτη διόρθωση των αποφάσεων του ίδιου δικαστηρίου με τις οποίες επικυρώθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών στους Δήμους Ρόδου και Τήλου.
Πιο συγκεκριμένα στις δύο αποφάσεις από παραδρομή παρεισέφρησαν λάθη.
Το δικαστήριο ειδικότερα διόρθωσε:
-Την υπ’ αρίθμ. 32/2019 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου (Διαδικασία Εκούσιας Δικαιοδοσίας) με την οποία επικυρώθηκε το γενικό αποτέλεσμα των δημοτικών και κοινοτικών εκλογών της 26ης Μαΐου και των επαναληπτικών εκλογών της 2ας Ιουνίου 2019 και ανακηρύχθηκαν οι επιτυχόντες συνδυασμοί και τακτικοί και οι απληρωματικοί Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ρόδου.
Στην εν λόγω απόφαση από πρόδηλη παραδρομή κατά τη σύνταξη και καθαρογραφή της, στις σελίδες με αριθμό 30 και 134 αναγράφηκε η σταυροδοσία του Τακτικού Δημοτικού Συμβούλου του συνδυασμού «ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟ» της Εκλογικής Περιφέρειας Καλλιθέας, Κωνσταντίνου Αθηνόδωρου (Δώρου) του Κωνσταντίνου, ως ανερχόμενη σε 1342 σταυρούς αντί του ορθού 1412 σταυρούς προτίμησης που προκύπτει από τους πίνακες αποτελεσμάτων των εκλογών, όπως ισχύουν.
-Την υπ’ αριθ. 31/2019 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου (Διαδικασία Εκούσιας Δικαιοδοσίας) που επικύρωσε το γενικό αποτέλεσμα των δημοτικών και κοινοτικών εκλογών της 26ης Μαΐου και των επαναληπτικών εκλογών της 2ας Ιουνίου 2019 και ανακήρυξε τους επιτυχόντες συνδυασμούς και τακτικούς και αναπληρωματικούς Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους του Δήμου Τήλου, στις σελ. 10 και 18, στις οποίες εσφαλμένα αναγράφηκε ότι οι τακτικοί δημοτικοί σύμβουλοι του Συνδυασμού με τίτλο «ΤΗΛΟΣ ΜΑΖΙ-ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» είναι οι αναφερόμενοι οκτώ αντί του ορθού επτά, με αποτέλεσμα να αναγράφεται εσφαλμένα ως όγδοη τακτική δημοτική σύμβουλος η ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ με πενήντα έξι (56) σταυρούς προτίμησης, ενώ το ορθό είναι να αναγράφεται ως πρώτη αναπληρωματική δημοτική σύμβουλος τους ως άνω συνδυασμού, ώστε το σύνολο των αναπληρωματικών δημοτικών συμβούλων του να είναι τελικά δεκατρείς (13) και όχι δώδεκα (12).

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου