Ειδήσεις

Εγινε απολογισμός δράσεων της δημοτικής κοινότητας Ρόδου

Παρουσία του νέου δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ η συνεδρίαση του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Ρόδου, που ήταν και η τελευταία για την τρέχουσα θητεία του.
Στη συνεδρίαση ο πρόεδρος του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Ρόδου κ. Μπάμπης Ευθυμιάδης, προέβη σε απολογισμό των δράσεων, που έγιναν στη διάρκεια της θητείας του, προκειμένου να ενημερωθούν ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος και οι συνεργάτες του.
«Μου ζητήθηκε να προβώ σε απολογισμό των δράσεων που αναπτύχθηκαν στη διάρκεια της θητείας μου η οποία θα ολοκληρωθεί στο τέλος του Αυγούστου. Αναφέρθηκα στον αγώνα που κάναμε προκειμένου να λειτουργήσει σωστά η δημοτική κοινότητα Ρόδου. Περιέγραψα όσα έγιναν στη διάρκεια των τρεισήμισι ετών που πέρασαν. Αναφέρθηκα όμως και στα δύσκολα προβλήματα που παρουσιάστηκαν», δήλωσε ο κ. Μπάμπης Ευθυμιάδης που ζήτησε από τον νέο δήμαρχο Ρόδου να δώσει λύση στο πρόβλημα της υποστελέχωσης.
«Χρειάζεται περισσότερο προσωπικό για να αντιμετωπίζονται ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά τα ζητήματα που ανακύπτουν. Επί τρεισήμισι χρόνια δεν υπήρχε κανονισμός λειτουργίας για τη δημοτική κοινότητα Ρόδου. Χωρίς αυτόν στο μέλλον θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα», δήλωσε ο κ. Μπάμπης Ευθυμιάδης.
Ο κ. Ευθυμιάδης ζήτησε από τον νέο δήμαρχο να εκχωρήσει περισσότερες αρμοδιότητες στους προέδρους των δημοτικών κοινοτήτων για να μπορούν να δίνουν λύσεις και να αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη ταχύτητα τα προβλήματα που ανακύπτουν.
«Θυμίζω πως είχαμε προχωρήσει και στη σύσταση δικτύου στο οποίο μετείχαν οι πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων. Λειτούργησε πολύ καλά και συνέβαλε στο να υπάρχει συντονισμός. Ο νέος δήμαρχος θα πρέπει να το καθιερώσει», τόνισε ο κ. Ευθυμιάδης, που δήλωσε κάθετα αντίθετος με την τοποθέτηση αντιδημάρχων με αρμοδιότητες για την πόλη Ρόδου.
«Είμαι κάθετα αντίθετος στον ορισμό αντιδημάρχων που θα είναι αρμόδιοι για το κέντρο και την Μεσαιωνική Πόλη. Το καλύτερο θα είναι να ενισχυθεί η δημοτική κοινότητα για να αντιμετωπίζει τα πάντα.
Ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος κράτησε αναλυτικές σημειώσεις και δεσμεύθηκε να προχωρήσει στην πραγματοποίηση νέας συνάντησης προκειμένου να συζητηθούν περισσότερα θέματα», δήλωσε ο κ. Ευθυμιάδης που ζήτησε από τον νέο δήμαρχο να αντιμετωπίσει και το ζήτημα των μικροπωλητών.
«Πρέπει να λάβει τις αποφάσεις του πολύ γρήγορα ο νέος δήμαρχος και να δείξει αυτό που επιδιώκει να γίνει. Αν δεν το κάνει από την αρχή μετά θα είναι αργά και τα προβλήματα θα διαιωνίζονται», τόνισε ο κ. Ευθυμιάδης.
Ο πρόεδρος του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Ρόδου αναφέρθηκε και στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 10.00 για τα εγκαίνια των νέων γραφείων που δημιουργήθηκαν στο δημοτικό κοιμητήριο.
«Είναι σημαντικό να υπάρχουν υποδομές στο κοιμητήριο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών», δήλωσε ο κ. Ευθυμιάδης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου