Ειδήσεις

Αμετάβλητος παραμένει ο ELA – Παρατείνεται η τραπεζική αργία

Δεν άλλαξε το όριο του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας εν αναμονή της εξέλιξης των διαπραγματεύσεων. Με υπουργική απόφαση αναμένεται να παραταθεί έως την Παρασκευή η τραπεζική αργία με το όριο ανάληψης στα 60 ευρώ.

Στο ίδιο επίπεδο διατήρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, το όριο του ELA η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη σημερινή της συνεδρίαση.

Οπως είχε γίνει σαφές από τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής η ΕΚΤ δεν θα τραβήξει την μπρίζα στις ελληνικές τράπεζες πριν από τη λήξη του τελεσίγραφου για συμφωνία ως την Κυριακή.

Εν τω μεταξύ με τους ίδιους όρους που προβλέπονται στην ισχύουσα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αναμένεται να συνεχιστεί η τραπεζική αργία στις τράπεζες, καθώς ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για τις 17:00 σύσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Δημήτρη Μάρδα με τους εκπροσώπους των τραπεζών, στο ΓΛΚ, όπου επρόκειτο να συζητηθεί η νέα ΠΝΠ.

Αργότερα σήμερα αναμένεται η σχετική υπουργική απόφαση, η οποία θα διατηρεί τα περιοριστικά μέτρα στην κίνηση κεφαλαίων, και ως εκ τούτου οι τράπεζες θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τα περίπου 1.000 υποκαταστήματα που είναι ανοικτά κατά τη διάρκεια της αργίας, χωρίς την επέκταση σε νέες εργασίες.

Το ημερήσιο όριο ανάληψης, τυπικά τουλάχιστον, παραμένει στα 60 ευρώ (εξαιτίας έλλειψης 20αρικων πρακτικά έχει υποχωρήσει στα 50 ευρώ), οι συνταξιούχοι, άνεργοι και μισθωτοί χωρίς κάρτες λαμβάνουν τα 120 ευρώ την εβδομάδα, ενώ δεν θα υπάρξει ακόμα πρόσβαση στις τραπεζικές θυρίδες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου