Τοπικές Ειδήσεις

“Το μεγαλείο της ανιδιοτελούς προσφοράς…”

Το μεγαλείο της ανιδιοτελούς προσφοράς, περιγράφει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, μέσα από μια μια συγκινητική ιστορία που συνέβη σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας:

Συγκεκριμένα αναφέρει

“Η σημερινή μέρα, έκρυβε για εμένα και τους συνεργάτες μου ένα υπέροχο μήνυμα κουράγιου και αισιοδοξίας. Ηρθε στο πρόσωπο μίας κυρίας που επισκέφθηκε τα γραφεία μας το πρωί, με σκοπό να μας παραδώσει χρήματα για την ενίσχυση του αγώνα που δίνουμε να εξοπλίσουμε τα νοσοκομεία μας όσο το δυνατόν καλύτερα. Την ευχαριστήσαμε για την σκέψη της και την εμπιστοσύνη και της εξηγήσαμε ότι δεν μπορούμε να δεχθούμε χρήματα. Μία ώρα μετά, δεχθήκαμε ένα τηλέφωνο από μία επιχείρηση εμπορίας ιατρικών ειδών. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, μας έκανε γνωστό πως η κυρία που μας είχε επισκεφθεί το πρωί, τον επισκέφθηκε και του παρέδωσε ένα χρηματικό ποσό για να ενισχύσει τις παραγγελίες της Περιφέρειας σε ιατρικό εξοπλισμό. Ενα μεγάλο χρηματικό ποσό.
Κάλεσα την συμπολίτισσα μας στο τηλέφωνο και δυσκολεύτηκα πολύ να εκφράσω με λόγια τα αισθήματα μας και το πόσο κουράγιο και δύναμη μας έδωσε για τη συνέχεια. Το μόνο που ζήτησε είναι να διατηρηθεί η ανωνυμία της.
Πραγματικά, σήμερα, τόσο οι συνεργάτες μου όσο και εγώ, πήραμε απίστευτη δύναμη.
Απο έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζουμε και που μου ζήτησε μόνο την ιδιωτικότητα της ανωνυμίας.
Αυτές η περίοδος που ζούμε είναι ούτως η άλλως ιστορικά μοναδική αλλά όταν στέκεσαι μπροστά στο μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής, λυγίζεις. Λυγίζεις από σεβασμό.
Το ευχαριστώ είναι πολύ λίγο.
Για αυτές τις στιγμές, αυτές τις εμπειρίες, αυτά τα συναισθήματα, μπορείς να αντέξεις τα πάντα. Και θα αντέξουμε.
Ταπεινά προσκυνώ το μεγαλείο της ανιδιοτελούς προσφοράς και ευγνωμονώ για την εμπιστοσύνη που είναι ενέργεια για την δύσκολη συνέχεια.
“Ο άνθρωπος για να λέγεται Ανθρωπος, πρέπει να αφιερώσει όλες του τις δυνάμεις” γράφει μια Γαλλίδα συγγραφέας. Αλλο να το διαβάζεις και άλλο να το ζείς !
Οσο υπάρχουν στην κοινωνία αυτοί οι Ανθρωποι, αξίζει κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό, κάθε μάχης.
Για το λαμπρό και ανώτερο, που θα είναι πάντα εκεί. Άλλοτε ορατό και άλλοτε όχι.
Ναι, θα τα καταφέρουμε.

Γιώργος Χατζημάρκος”

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου