Τοπικές Ειδήσεις

Γ. Πάππου: Θέλουμε το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμμαχο των Δωδεκανησιακών Επιχειρήσεων & Επιχειρηματιών.

Με τον Πρόεδρο του Επιμελητήριου Δωδεκανήσου, κο Γιάννη Πάππου συναντήθηκε η Πρέσβης της Αγγλίας , κα Kate Smith, σήμερα Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019.

Στη σύσκεψη εργασίας παρευρέθηκαν οι Αντιπρόεδροι του φορέα, κύριοι Παπασταματίου Νίκος και Αντώνογλου Γιώργος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, κος Καμπουράκης Αντώνης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου, κος Μπόνης Νίκος και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, κος Μουστακάκης Βαγγέλης και Γενική Γραμματέας κα Ξάνθη Τϊνα. Την Πρέσβειρα συνόδευε η Πρόξενος του Ηνωμένου Βασιλείου στη Ρόδο, κα Ράνια Κοσσιωρη.

Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η ενημέρωση από πλευράς της Πρέσβειρας για τις εξελίξεις σχετικά με την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου παρουσίασε αναλυτικά τις παραμέτρους οι οποίες θα πρέπει να τεθούν υπόψη όλων των εμπλεκομένων για τη αδιάληπτη συνέχιση των εμπορικών, οικονομικών , τουριστικών σχέσεων των δύο χωρών. Ειδικότερα και σε ό,τι αφορά στην περιοχή μας, ο κος Πάππου αναφέρθηκε στους 600.000 και πλέον βρετανούς επισκέπτες του 2018 αλλά και στις βρετανικές εταιρείες και ιδιώτες που επενδύουν στην περιοχή μας. Επιπλέον, ειδική μέριμνα πρέπει να δοθεί για τους Δωδεκανήσιους επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν εμπορικές συναλλαγές με το Ηνωμένο Βασίλειο. Υπογραμμίστηκε η ανησυχία της επιχειρηματικής κοινότητας για τη διασφάλιση μιας ομαλής εξόδου από την ευρωπαϊκή «οικογένεια», καθώς και η διασφάλιση της συνέχισης και βελτίωσης των πολύ καλών διμερών σχέσεων.

 

«Η Αγγλία, πυλώνας στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας έως σήμερα, θα πρέπει να συνεχίσει να δίνει ισχυρό παρόν και στο μέλλον», τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου