Ρεπορτάζ

Αθώος κρίθηκε ο ασφαλιστικός σύμβουλος που κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση

Αθώος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου κακουργημάτων ασφαλιστικός σύμβουλος που κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση από εντολοδόχο με εκμετάλλευση ιδιαίτερης εμπιστοσύνης.
Ο κατηγορούμενος μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 1.500 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα και της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.
Είχε συλληφθεί τον Ιούνιο του 2012 από αστυνομικούς του Τμήματος Φυγόποινων της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου σε εκτέλεση σχετικού εντάλματος. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχε υπογράψει με την εταιρεία «Εξαρχου Ασφαλιστικές Πρακτορεύσεις ΑΕ», σύμβαση αρχικά την 1η Ιουνίου 2006 ως δόκιμος ασφαλιστικός σύμβουλος και ακολούθως την 1η Ιουλίου 2007 ως ασφαλιστικός σύμβουλος, με την οποία είχε αναλάβει την υποχρέωση διαμεσολάβησης για τη σύναψη ασφαλιστικών συμβάσεων. Είχε αναλάβει συγκεκριμένα το έργο της παρουσίασης, πρότασης και προπαρασκευής ασφαλιστικών συμβάσεων, οι οποίες συνάπτονταν στο όνομα και για λογαριασμό των εταιρειών, τις οποίες εκπροσωπεί η εταιρεία.
Στο πλαίσιο της σύμβασης αυτής, οι ασφαλισμένοι κατέβαλαν στον κατηγορούμενο το οφειλόμενο ασφάλιστρο για την κάλυψη του ασφαλιστικού κινδύνου, ενώ αυτός δυνάμει της ανωτέρω σύμβασης ήταν υποχρεωμένος εντός δύο μηνών από την έκδοση των ασφαλίστρων να αποδίδει τα εισπραχθέντα στην εταιρεία. Κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιούλιο του 2007 έως τον Ιούνιο του 2008 φέρεται να εισέπραξε συνολικά 44.925,19 ευρώ, τα οποία και υπεξαίρεσε. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες επισημαίνοντας ότι αναγκάστηκε να καταβάλει από ίδιους πόρους ασφάλιστρα συμβαλλόμενων με την εταιρεία για ατυχήματα και ότι η εταιρεία δεν προέβη σε εκκαθάριση.
Ισχυρίζεται ότι το ποσό που οφείλει στην εταιρεία είναι της τάξεως των 7.000 ευρώ περίπου.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Νικήτας Μπόλκας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου