ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κάλυμνος: Δεν υπάρχουν κακώσεις από πτώση του φοιτητή λέει ο σύμβουλος της οικογένειας

news room 1 λεπτό ανάγνωση
φοιτητής

Tα απο­τε­λέ­σματα των εξε­τά­σεων δίνουν δια­φο­ρε­τική εικόνα για τα αίτια του θανάτου του Νίκου  – «Εντο­πί­στη­καν πολ­λα­πλά και θλα­στικά τραύ­ματα από θλων όργανο», ανα­φέ­ρει

Νέα τροπή στο θρίλερ με το θάνατο του Νίκου Χατζη­παύ­λου στην Κάλυμνο . Τα απο­τε­λέ­σματα των ιστο­λο­γι­κών εξε­τά­σεων έρχο­νται να ανα­τρέ­ψουν τα μέχρι τώρα στοι­χεία που μιλού­σαν για πτώση του νεαρού από μεγάλο ύψος.

Ο τεχνι­κός σύμ­βου­λος της οικο­γέ­νειας κ. Σωκρά­της Τσα­ντί­ρης μίλησε στο protothema.gr για τα απο­τε­λέ­σματα.

«Ολο­κλη­ρώ­θηκε η διε­ρεύ­νηση της δεύ­τε­ρης νεκρο­το­μής και αφού υπάρχει πια εργα­στη­ριακή επι­βε­βαί­ωση, δίνεται μια εικόνα δια­φο­ρε­τική από αυτή η οποία αρχικά ανα­φε­ρό­ταν. Δεν υπάρ­χουν σοβαρές κακώ­σεις εσω­τε­ρι­κών οργάνων, δεν υπάρ­χουν ευρή­ματα τα οποία θα μπο­ρού­σαν να κατα­δεί­ξουν κάποιες μετα­τραυ­μα­τι­κές συνέ­πειες και βέβαια ο απο­κλει­σμός σκε­λε­τι­κών κακώ­σεων συμ­βα­τός με πτώση από μεγάλο ύψος δημιουρ­γεί έναν ιδιαί­τερο προ­βλη­μα­τι­σμό σχετικά με τα αίτια και με τις συν­θή­κες θανάτου. Αφού μελε­τη­θεί το σύνολο των ευρη­μά­των θα μας οδη­γή­σει τώρα σε ένα ασφαλές συμπέ­ρα­σμα , μέσα στις επό­με­νες ημέρες», λέει στο protothema.gr.

«Η σπλήνα ήταν άθικτη και δεν είχε υποστεί ρήξη όπως ανέφερε η πρώτη νεκρο­τομή . Κατάγ­ματα μακρών οστών δεν δια­πι­στώ­θη­καν. Εντο­πί­στη­καν πολ­λα­πλά και θλα­στικά τραύ­ματα από θλων όργανο στο κεφάλι αλλά και στο σώμα», πρό­σθεσε.

 «Ο Νίκος Χατζη­παύ­λου δεν έσπασε ούτε ένα δόντι»

Η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» την Παρα­σκευή 15 Δεκεμ­βρίου 2017 είχε φιλο­ξε­νή­σει στο στού­ντιο τον χει­ρουργό ορθο­πε­δικό, με ειδί­κευση στις αθλη­τι­κές κακώ­σεις και στην τραυ­μα­το­λο­γία, Γιώργο Σαφό, που κλήθηκε από τον τεχνικό σύμ­βουλο να μελε­τή­σει την ακτι­νο­σκό­πηση που έγινε στη σορό του φοιτητή.

Ο κ. Σαφός είχε πει τότε στην εκπομπή πως από την ακτι­νο­σκό­πηση δεν προ­έ­κυψε κανένα κάταγμα που να δικαιο­λο­γεί πτώση από ύψος.

«Για την ακρί­βεια δεν έσπασε ούτε ένα δόντι! Βλέ­πουμε ανθρώ­πους να πέφτουν ακόμη κι από δύο μέτρα και να έχουν σοβαρά κατάγ­ματα. Στο πόρισμα όμως του πρώτου ιατρο­δι­κα­στή που αμφι­σβη­τή­θηκε από την οικο­γέ­νεια, ανα­φέ­ρε­ται ως αιτία θανάτου «δευ­τε­ρο­γε­νής κατα­πλη­ξία ως επι­πλοκή πολ­λα­πλών κακώ­σεων σώματος συμ­βα­τές με πτώση», είπε χαρα­κτη­ρι­στικά.

Ατύχημα από πτώση είχε δείξει η πρώτη νεκρο­τομή

Σύμφωνα με την πρώτη ιατρο­δι­κα­στική έκθεση, ο θάνατος του 21χρονου δεν επήλθε από εγκλη­μα­τική ενέρ­γεια, αλλά από πτώση, κάτι που αμφι­σβη­τούν οι γονείς του θύματος, οι οποίοι έχουν κατα­θέ­σει μήνυση κατά αγνώ­στων για ανθρω­πο­κτο­νία.

Στο σώμα του έφερε εκδορές, εκχυ­μώ­σεις και θλα­στικά τραύ­ματα που παρα­πέ­μπουν σε πτώση και σύρσιμο πάνω σε επι­φά­νεια, κάτι που συνη­γο­ρεί περισ­σό­τερο στην εκδοχή του ατυ­χή­μα­τος.

«Δεν υπάρχει κανένα εύρημα εγκλη­μα­τι­κής ενέρ­γειας. Πρό­κει­ται για ατύχημα, κάποιου είδους πτώση εκεί στους βράχους και αιτία θανάτου συνο­λικά είναι οι κακώ­σεις σε συν­δυα­σμό με φυσική εξά­ντληση και σοκ διότι ο θάνατος ήρθε αρκετό διά­στημα μετά το ατύχημα που είχε. Με λίγα λόγια το παιδί χτύπησε και έμεινε αβο­ή­θη­τος» είχε δηλώσει τότε στο protothema.gr ο ιατρο­δι­κα­στής που διε­νήρ­γησε την πρώτη νεκρο­τομή.

protothema.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.