Τοπικές Ειδήσεις

Αρχίζουν σήμερα οι απολυμάνσεις και η καθαριότητα στα δημοτικά σχολεία

Ξεκινούν από σήμερα οι απολυμάνσεις και η καθαριότητα των (δημοτικών) σχολείων, ώστε να υποδεχθούν με ασφάλεια τους μαθητές τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου. «Είμαστε έτοιμοι για το άνοιγμα των σχολείων και χαιρόμαστε που ανοίγουν έστω τα δημοτικά και οι παιδικοί σταθμοί τη Δευτέρα, σε περίπτωση βέβαια που δεν αλλάξει κάτι.
Όλο αυτό το διάστημα, ο ιδιώτης ήταν σε αναμονή καθώς δεν ήταν δυνατό να λειτουργήσει η σύμβαση καθαριότητας με τα σχολεία κλειστά. Η σύμβαση παραμένει σε ισχύ και το σύνολο του προσωπικού (200 άτομα περίπου στην καθαριότητα και 100 άτομα περίπου στην απολύμανση) από την Παρασκευή θα είναι στα δημοτικά ώστε τα σχολεία να είναι έτοιμα για την υποδοχή των μαθητών-τριών», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Στράτος Καρίκης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο Δήμος έχει συνάψει σύμβαση και για την απολύμανση των σχολείων από εξειδικευμένο συνεργείο σε περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα Covid.

Κτηριακές παρεμβάσεις
Ακόμη και την περίοδο των εορτών συνεχίζονταν οι παρεμβάσεις στα σχολεία. Ολοκληρώθηκαν συγκεκριμένα παρεμβάσεις στο νηπιαγωγείο Παραδεισίου, στο δημοτικό σχολείο της Δαματριάς ενώ θα ξεκινήσουν άμεσα εργασίες συντήρησης σε σχολεία της Κρεμαστής. Επίσης, όπως δήλωσε ο κ. Καρίκης από τον επόμενο μήνα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ανακαίνιση οκτώ παιδικών σταθμών, ενώ θα ξεκινήσει η εφαρμογή μίας σύμβασης ύψους 1,5 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση σχολικών κτηρίων. «Θα είναι μία καλή χρονιά για τα σχολεία μας η φετινή. Εξαρχής τονίσαμε ότι τα παιδιά μας είναι το Α και το Ω. Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021 ευελπιστούμε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες από τις τεχνικές υπηρεσίες και την οικονομική επιτροπή για την πρόσληψη τεχνικού-οικονομικού συμβούλου που απαιτεί το πρόγραμμα κατασκευής 13 σχολικών μονάδων μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Επίσης με πόρους από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου θα επιδοτηθούν με 250.000 ευρώ οι σχολικές επιτροπές για μικροέργα ενώ 500.000 ευρώ θα διατεθούν για μία μεγάλη παρέμβαση στο κτήριο της Ακαδημίας, ένα εμβληματικό κτήριο του οποίου η λειτουργική αναβάθμιση αποτελεί προτεραιότητά μας», είπε ο κ. Καρίκης.
RAPID TESTS
Στο μεταξύ από σήμερα μέχρι και τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου θα τοποθετηθούν στα σχολεία αναπληρωτές εκπαιδευτικοί οι οποίοι προσελήφθησαν πρόσφατα και θα καλύψουν κενές οργανικές θέσεις (98 εκπαιδευτικοί στα σχολεία της πρώτης βαθμίδας εκπαίδευσης). Όπως είπε ο κ. Καρίκης σε συνεννόηση με τις Διευθύνσεις εκπαίδευσης και την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, οι νεοδιορισθέντες εκπαιδευτικοί θα υποβληθούν σε rapid tests.
Λυόμενες αίθουσες
Τέλος, ο κ. Καρίκης είπε ότι έχουν τοποθετηθεί οι οκτώ λυόμενες αίθουσες για την κάλυψη των αναγκών της διετούς προσχολικής αγωγής. Παράλληλα, ο δήμος Ρόδου προχωρά στην προμήθεια επιπλέον αιθουσών που θα καλύψουν προσωρινά την έλλειψη επαρκών χώρων διδασκαλίας στα σχολεία.
«Παραλάβαμε τις οκτώ λυόμενες αίθουσες για τις ανάγκες της διετούς προσχολικής αγωγής, κάτι για το οποίο εργαζόμαστε εδώ και ενάμιση χρόνο. Προγραμματίζουμε να περάσουμε την προμήθεια άλλων τεσσάρων από την οικονομική επιτροπή με απευθείας ανάθεση για να καλύψουμε ανάγκες σε σχολεία των Αφάντου, της Κρεμαστής και της Λάρδου. Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε στην προμήθεια άλλων οκτώ αιθουσών. Προχωράμε βήμα, βήμα ώστε να καλύψουμε προσωρινά τις ανάγκες αιθουσών των σχολείων μας. Δυστυχώς οι διαδικασίες δεν είναι τόσο γρήγορες. Ως δήμος έχουμε δεσμεύσει τα χρήματα όμως η διαδικασία είναι χρονοβόρα. Πιέζουμε ώστε το ταχύτερο δυνατό να έρθουν οι επόμενες αίθουσες», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Σ. Καρίκης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου