Ειδήσεις

Υπουργείο Υγείας: Λίφτινγκ στα νοσοκομεία δια χειρός φοιτητών

Ένα σχέδιο ανακαίνισης των νοσοκομείων με την εμπλοκή φοιτητών από πολυτεχνικές και αρχιτεκτονικές σχολές με κίνητρο ένα βραβείο σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας.

Σε ριζικό λίφτινγκ στα νοσοκομεία και ειδικά στα κακοσυντηρημένα, προχωρά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Ένα σχέδιο στο οποίο θα εμπλακούν φοιτητές και τελειόφοιτοι των αρχιτεκτονικών και πολυτεχνικών σχολών, οι οποίοι με κίνητρο το βραβείο, αλλά και ένα χρηματικό έπαθλο, θα κληθούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το νέο οικολογικό “πράσινο” και ενεργειακό Ελληνικό νοσοκομείο του μέλλοντος.

Μάλιστα ήδη έχει προγραμματισθεί συνάντηση εργασίας με τους Πρυτάνεις των Πολυτεχνικών και Πανεπιστημιακών εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας και τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιώργο Στασινό, την οποία έχει συγκαλέσει για αύριο, Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Αντικείμενο της συνάντησης είναι ακριβώς η προκήρυξη διαγωνισμού για την εκπόνηση μελετών από τελειόφοιτους και μεταπτυχιακούς φοιτητές, σχετικά με έξυπνες λύσεις και χαμηλού κόστους παρεμβάσεις σε πτέρυγες και κλινικές ή τμήματα εν λειτουργία των νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Η χρηματοδότηση αυτού του σχεδίου, θα καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων αλλά και από δωρητές και ευεργέτες.

Οι κτιριακές παρεμβάσεις

Με βάση το σχέδιο του υπουργείου Υγείας, οι παρεμβάσεις στα νοσοκομεία θα σχετίζονται με το κτιριακό, από τις τουαλέτες, μέχρι τα επείγοντα, μέχρι τα χειρουργεία, τα μηχανήματα, τη μόνωση, τον εκσυγχρονισμό τους αλλά και με ενεργειακά ζητήματα.

Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Υγείας έχει ήδη ζητήσει από τους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) να πραγματοποιήσουν λεπτομερείς καταγραφές των κτιρίων όλων των δημόσιων νοσοκομείων (τετραγωνικά, μελέτες, σχέδια και προβλήματα), ώστε να εκπονηθεί το σχετικό σχέδιο δράσης

ΠΗΓΉ ethnos.gr

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου