Τοπικές Ειδήσεις

Έπαυσε οριστικά η δίωξη εις βάρος ενός κατοίκου της Ιαλυσού για βιασμό ανήλικης

Δύο υποθέσεις βιασμών απασχόλησαν χθες, 7η Ιανουαρίου 2019, την συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου.
Στην πρώτη κατηγορούμενος ήταν ένας κάτοικος της Ιαλυσού, που κρίθηκε ένοχος πρωτοδίκως για βιασμό ανήλικης και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 5 ετών.
Το πρωτόδικο δικαστήριο αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας διότι διέπραξε το έγκλημα σε ηλικία 19 ετών.
Χθες ενώπιον του δικαστηρίου ο κατηγορούμενος εκπροσωπούμενος δια πληρεξουσίου από τον δικηγόρο κ. Βασίλη Μπέη και η πολιτικώς ενάγουσα δια ειδικού πληρεξουσίου δια του δικηγόρου κ. Μανώλη Βλάχου, παρουσίασαν στο δικαστήριο ιδιωτικό συμφωνητικό αστικού εξωδικαστικού συμβιβασμού, με το οποίο η φερόμενη ως θύμα δηλώνει ότι δεν επιθυμεί την δίωξη του κατηγορούμενου, ότι έχει αποδεχθεί την συγγνώμη που αυτός εξέφρασε και ότι έχει αποζημιωθεί με το ποσό των 30.000 ευρώ.
Το δικαστήριο έτσι έπαυσε την δίωξη εις βάρος του.
Ο κατηγορούμενος είχε αφεθεί ελεύθερος, μετά την απολογία του, με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 3.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα και της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.
Στις 2 Οκτωβρίου 2008 το θύμα, 15 ετών τότε, πήγε σε έκθεση αυτοκινήτων όπου συνάντησε τον κατηγορούμενο, ο οποίος εργαζόταν εκεί και τον ρώτησε πού είναι το Λύκειο της Ιαλυσού.
Αρχισαν τότε να συζητούν και η ανήλικη του ζήτησε να της επιτρέψει να δει τα αυτοκίνητα της έκθεσης. Η ανήλικη φέρεται εν συνεχεία να ζήτησε από τον κατηγορούμενο να την φωτογραφήσει πάνω σε μία τετράτροχη μοτοσικλέτα.
Ο κατηγορούμενος, φέρεται να της πρότεινε να την μεταφέρει στο σπίτι της, στην Κρεμαστή, όταν τελείωσε την εργασία του, κι εκείνη δέχθηκε.
Στις 15:00 αφού τελείωσε την εργασία του επιβιβάσθηκαν στο αυτοκίνητό του.
Επειδή είχε μια δουλειά φέρεται να της ανέφερε ότι πρώτα θα πήγαιναν στην Παστίδα και μετά στην Κρεμαστή.
Η ανήλικη υποστηρίζει ότι του ζήτησε να την αφήσει στην Παστίδα, στο σπίτι μιας φίλης της, λέγοντάς του, ότι θα πήγαινε μόνη στο σπίτι της.
Στην διαδρομή ο κατηγορούμενος φέρεται να σταμάτησε για λίγο στο σπίτι του και εν συνεχεία αντί να κατευθυνθεί προς την Παστίδα οδήγησε το αυτοκίνητό του σε μια ερημική τοποθεσία της Φιλερήμου, όπου και στάθμευσε.
Εκεί φέρεται να ήλθε προς το μέρος της ανήλικης, να έγειρε πάνω της και να άρχισε να τη φιλά στα χείλη, στον λαιμό και στο στήθος και να την οδήγησε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου.
Εκεί φέρεται να την έγδυσε και χρησιμοποιώντας τις υπέρτερες δυνάμεις του αφού έβγαλε τα ρούχα του, χρησιμοποιώντας προφυλακτικό, ήρθε σε πλήρη κατά φύση συνουσία μαζί της.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία και ισχυρίστηκε ότι η κοπέλα έφυγε μόνη της από το κατάστημα, όπου εργαζόταν.
Τόνισε ότι και ο ίδιος έφυγε μόνος του όταν τελείωσε την εργασία του κι ότι προέβη στην καταγγελία επειδή την απέρριψε ερωτικά, για να τον εκδικηθεί.
Στην κατάθεσή του το θύμα περιέγραψε, συναισθηματικά φορτισμένο (το δικαστήριο διέκοψε αρκετές φορές την ακροαματική διαδικασία εξαιτίας της φόρτισής της) με λεπτομέρεια το τι ακριβώς είχε συμβεί, ενώ ο κατηγορούμενος δεν έδωσε επαρκείς και πειστικές εξηγήσεις για να δικαιολογήσει τον υπερασπιστικό του ισχυρισμό.
-Στην δεύτερη υπόθεση κατηγορούμενος ήταν ένας υπήκοος Αλβανίας, κάτοικος Κω ο οποίος κρίθηκε πρωτοδίκως ένοχος βιασμού με απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία (2 μέλη της 5μελούς σύνθεσης έκριναν ότι θα πρέπει να κριθεί αθώος λόγω αμφιβολιών).
Το πρωτόδικο δικαστήριο τού επέβαλε με απόφαση, που ελήφθη ομοίως κατά πλειοψηφία ποινή κάθειρξης 6 ετών (2 μέλη της 5μελούς σύνθεσης έκριναν ότι θα πρέπει να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης 4 ετών), ενώ ομοφώνως αποφασίστηκε να μην ανασταλεί η ποινή.
Χθες το δευτεροβάθμιο δικαστήριο επικύρωσε την πρωτόδικη ποινή.
Ο κατηγορούμενος έχει εκτίσει την ποινή του και βρίσκεται πλέον εκτός των φυλακών.
Ο κατηγορούμενος φέρεται την 17-7-2005 και περί ώρα 05.00 π.μ. στην Kω, εντός της τουαλέτας καταστήματος – αναψυκτηρίου – μπαρ με την επωνυμία «WILD BULL», που βρίσκεται στην οδό Πλ. Πλέσσα, αφού έσυρε και έσπρωξε, ασκώντας σωματική βία και σπουδαία απειλή κατά 19χρονης Αγγλίδας, να ασφάλισε την πόρτα της τουαλέτας του ως άνω μπαρ και να εξανάγκασε αυτήν να έλθει σε εξώγαμη συνουσία μαζί του.
Ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσε υπεύθυνος του καταστήματος που υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος ήταν μεθυσμένος κι ότι ο ίδιος αναγκάστηκε να σπάσει την πόρτα της τουαλέτας προκειμένου να εισέλθει εντός κι ότι βρήκε την Αγγλίδα υπάλληλό του, που την ημέρα εκείνη δεν εργαζόταν, να είναι γυρισμένη με το πρόσωπο προς τον τοίχο, να της έχει κλειστό το στόμα με τα χέρια του ο κατηγορούμενος και αμφότεροι να έχουν κατεβασμένα τα παντελόνια τους.
Ο μάρτυρας κατέστησε σαφές ότι δεν μπόρεσε να διακρίνει αν ο κατηγορούμενος είχε έλθει σε επαφή μαζί της ή αν αποπειράθηκε προς τούτο επεσήμανε όμως ότι η υπάλληλός του ήταν σοκαρισμένη.
Ο κατηγορούμενος από την άλλη προανακρινόμενος είχε ομολογήσει το έγκλημα.
Ενώπιον του Ανακριτή της Κω είχε υποστηρίξει ότι όταν μετέβη στις τουαλέτες η φερόμενη ως θύμα τον προσκάλεσε κατ’ επανάληψη να μπει στις γυναικείες τουαλέτες μαζί της κι ότι εκεί την φίλησε μέχρι που αιφνιδίως μπήκε στην τουαλέτα ο ιδιοκτήτης του καταστήματος. Είχε πιθανολογήσει μάλιστα ότι η Αγγλίδα φοβούμενη τυχόν απόλυσή της υποστήριξε ότι την είχε εξαναγκάσει.
Απολογούμενος ισχυρίστηκε ότι είχε μεταβεί στο κατάστημα περί ώραν 04.30 κι ότι ήταν μεθυσμένος. Αφού παρήγγειλε, όπως είπε, ένα ποτό μετέβη στις ανδρικές τουαλέτες για να κάνει την ανάγκη του και όταν έβγαινε την ώρα εκείνη εισερχόταν στις τουαλέτες η φερόμενη ως θύμα με τον ιδιοκτήτη και άρχισαν να φωνάζουν. Ο ίδιος, όπως είπε, επειδή δεν γνωρίζει αγγλικά θα ήταν αδύνατον να καταλάβει τι έλεγε η γυναίκα, κι ότι λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του διορίστηκε ο δικηγόρος κ. Μιχάλης Καντιδενός.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου