Ειδήσεις

Ερευνα – Πόσο παραπάνω δουλεύουν οι Έλληνες εργαζόμενοι σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο

Πάνω από 300 ώρες το χρόνο περισσότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο δουλεύει ο Έλληνας εργαζόμενος σύμφωνα με νέα έρευνα για την αγορά εργασίας.

Όπως προκύπτει από μία έρευνα του γαλλικού Ινστιτούτου Rexecode οι Έλληνες εργαζόμενοι, μισθωτοί και μη, εργάζονται κατά μέσο όρο αρκετά περισσότερο, σε σχέση με τους εργαζόμενους των άλλων κρατών μελών της ΕΕ. Συγκεκριμένα η έρευνα του ινστιτούτου αναφέρει πως ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος απασχολείται σχεδόν 2.000 ώρες το χρόνο έναντι 1.679 ωρών, που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος.

Περισσότερες ώρες από τους Έλληνες με βάση τα στοιχεία της έρευνας, δουλεύουν οι Ρουμάνοι και οι Βούλγαροι στην Ευρώπη, ενώ κάτω από 1.600 ώρες τον χρόνο δουλεύουν οι Ολλανδοί, οι Δανοί, οι Φινλανδοί, οι Σουηδοί, οι Αυστριακοί και οι Γερμανοί.

Οι Έλληνες μισθωτοί δουλεύουν πάνω από 1900 ώρες τον χρόνο, ενώ ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είμαι στις 1.792 ώρες. Οι Έλληνες μη μισθωτοί εργάζονται σχεδόν 2.400 ώρες τον χρόνο με τον αντίστοιχο μέσο ευρωπαϊκό όρο να μην υπερβαίνει τις 2.200 ώρες εργασίας.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου