Ειδήσεις

Η Ελλάδα στην πεντάδα των προτιμήσεων των Γερμανών για το καλοκαίρι του 2023 – Υψηλό όγκο κρατήσεων προβλέπει η Traffics

Υψηλό όγκο κρατήσεων για το καλοκαίρι του 2023 τον Ιανουάριο στη γερμανική αγορά προβλέπει ο ειδικός στην πληροφορική Traffics, γεγονός που ανατρέπει την τρέχουσα τάση για χαμηλές κρατήσεις ή κρατήσεις κοντά στην ημερομηνία αναχώρησης. Η Ισπανία βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων των Γερμανών, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στο Top 5.

Παραδοσιακά ο Ιανουάριος είναι μήνας μεγάλου όγκου κρατήσεων για το καλοκαίρι που έπεται στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρίας Salim Sahi, η διστακτική στάση των Γερμανών μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε συγκεκριμένα πλάνα διακοπών.

Πλήθος κρατήσεων για τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο
Επί του παρόντος, η Traffics, τα στοιχεία της οποίας στηρίζονται σε εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, καταγράφει ήδη πολυάριθμες αναζητήσεις και κρατήσεις για το ερχόμενο καλοκαίρι, με τους μήνες Μάιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο να έχουν υψηλή ζήτηση, όπως, επίσης, και οι ευέλικτους κρατήσεις.

Ο Salim Sahi συμβουλεύει τους ταξιδιωτικούς πράκτορες και τους διοργανωτές ταξιδιών να προετοιμαστούν για την αυξημένη ζήτηση. Η Traffics το έχει ήδη κάνει αυτό: έχει επενδύσει αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στο δικό της κέντρο δεδομένων, για την ταχύτερη εξυπηρέτηση των ερωτημάτων αναζήτησης.

Η πρόβλεψη για μετατόπιση από τις βραχυπρόθεσμες κρατήσεις σε κρατήσεις για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν σε μεταγενέστερες ημερομηνίες υποστηρίζεται από αναλύσεις δεδομένων, οι οποίες περιλαμβάνουν επίσης τις τάσεις αναζήτησης, από τα συστήματα κρατήσεων της Traffics που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη.

Υψηλή ζήτηση για οργανωμένες διακοπές σε Τουρκία, Ισπανία και Αίγυπτο
Η Τουρκία, η Ισπανία και η Αίγυπτος είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για κρατήσεις οργανωμένων ταξιδιών. Ακολουθούν η Ελλάδα, η Ταϊλάνδη και τα Εμιράτα. Σύμφωνα με την Traffics, οι κρατήσεις μόνο για ξενοδοχεία πραγματοποιούνται κυρίως για οδικούς προορισμούς στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ιταλία.

Όσον αφορά τη διαμονή, οι Γερμανοί αναζητούν ιδιαίτερα ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων, αλλά και πέντε αστέρων. Σύμφωνα με τον Salim Sahi, οι ταξιδιώτες, ως επί το πλείστον, είτε αναζητούν πολύ φθηνές προσφορές, είτε επενδύουν στην πολυτέλεια. Αυτό δείχνει ότι πολλοί ταξιδιώτες αναγκάζονται να κάνουν οικονομία για τις διακοπές τους, ενώ άλλοι επιθυμούν να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα σε ταξίδια υψηλής ποιότητας.

Τα αποτελέσματα της αναζήτησης έδειξαν επίσης ότι οι Γερμανοί ταξιδιώτες επιθυμούν ταξίδια διάρκειας δέκα ημερών, κατά μέσο όρο, σε προορισμούς μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, ενώ η διάρκεια αυτή εκτείνεται στις 15 διανυκτερεύσεις στην Ισπανία και την Πορτογαλία.

Πηγή money-tourism.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου