Τοπικές Ειδήσεις

Αυξήθηκαν κατακόρυφα οι εμβολιασμοί στο νησί

Αυξήθηκε κατακόρυφα η ζήτηση για εμβολιασμούς στη Ρόδου τόσο στα Κέντρα Υγείας όσο και στο Γενικό Νοσοκομείο, μετά την εφαρμογή των νέων πιο αυστηρών μέτρων από την κυβέρνηση, κατά των ανεμβολίαστων.  Μόνο στο Κέντρο Υγείας Ρόδου, γίνονται κάθε μέρα περίπου 700 εμβολιασμοί (!) (από 500 – 600 που ήταν μέχρι πρόσφατα) ενώ η ίδια ζήτηση καταγράφεται και στα άλλα Κέντρα στον Αρχάγγελο και στον Έμπωνα.   Ωστόσο, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την λειτουργία του Κέντρου Υγείας στη Ρόδο, καθώς έχει μείνει με λίγο προσωπικό ενώ οι ώρες λειτουργίας είναι από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ –συν τις Κυριακές!

Σύμφωνα με όσα διευκρίνισε με δηλώσεις του προς την «δημοκρατική» ο κ. Νίκος Παυλίδης, υπεύθυνος της επιστημονικής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Ρόδου:  «Στο κέντρο μας λειτουργούν έξι εμβολιαστικές γραμμές τρεις το πρωί και τρεις η βραδινή βάρδια) με εμβολιάστριες που εργάζονται συνεχώς ενώ έχουμε να καλύψουμε και τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς.  Ήδη κάνουμε καθημερινά περίπου 700 εμβολιασμούς –περισσότερους από όσο κάναμε στο mega Εμβολιαστικό Κέντρο όσο ήταν ανοιχτό. Έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και οι πρώτες δόσεις ενώ συνεχίζονται οι εμβολιασμοί για δεύτερες και τρίτες. Μετά που ανακοινώθηκαν τα νέα, πιο αυστηρά μέτρα από την κυβέρνηση, αυξήθηκε η ζήτηση ενώ έχουμε και περιπτώσεις που ζητούν επίσπευση. Βέβαια, αυτό δεν είναι δυνατό να γίνει.  Ωστόσο υπάρχει σοβαρή έλλειψη προσωπικού. Όλοι μας καταβάλλουμε τεράστιες προσπάθειες, έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ τα όριά μας εδώ και πάρα πολύ καιρό και δυστυχώς, δεν έχουμε βοήθεια από πουθενά. Η 2η Υγειονομική Περιφέρεια μας έστειλε με μετακίνηση δύο νοσηλεύτριες, μια από το ΠΠΙ Ιαλυσού και μια από το νοσοκομείο, έως τις 7/1/2022 αλλά εάν συνεχιστούν οι ίδιοι ρυθμοί εμβολιασμού και δεν υπάρξει παράταση της μετακίνησης θα υπάρχει ακόμα το ίδιο πρόβλημα. Την ίδια ώρα, καταγράφεται πολύ μεγάλη κίνηση στους εμβολιασμούς και στα Κέντρα Υγείας Αρχαγγέλου και Έμπωνα. Επιπρόσθετα, οι ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν πέραν του Κέντρου Υγείας Ρόδου, αφορούν και στις ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, αλλά και στα νησιά Σύμη, Τήλο και Καστελόριζο –συν τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς! «Όλος αυτός ο φόρτος εργασίας πρέπει να καλυφθεί με πέντε γιατρούς και έξι νοσηλεύτριες! Ούτε η 2η ΥΠΕ ενδιαφέρεται, ούτε οι τοπικές αρχές και η αυτοδιοίκηση για να μας ενισχύσουν» λέει ο κ. Παυλίδης, περιγράφοντας την τραγική κατάσταση που κυριαρχεί.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου