Τοπικές Ειδήσεις

Συνεχίζονται οι αφίξεις εκδρομέων μαθητών

Άλλα τρία μαθητικά γκρουπ αφίχθησαν χθες στη Ρόδο στο πλαίσιο μαθητικής πενθήμερης εκδρομής. Πρόκειται σύμφωνα με τις πληροφορίες για μαθητές των ΓΕΛ Μελισσίων, Παλαιού Φαλήρου και Ζωγράφου. Είχε προηγηθεί η άφιξη των ΓΕΛ Αναβύσσου, Αγίας Παρασκευής και των εκπαιδευτηρίων Σύγχρονη Παιδεία, ενώ η Ρόδος θα δέχεται μαθητικά γκρουπ μέχρι και τα μέσα Δεκεμβρίου.
Υπολογίζεται ότι πάνω από 1.000 μαθητές θα έχουν επισκεφθεί συνολικά το νησί μας στο διάστημα από τα τέλη Νοεμβρίου έως τα μέσα Δεκεμβρίου. Ήδη η παρουσία τους είναι εμφανής, καθώς περιηγούνται στην πόλη και σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, διασκεδάζουν και ανακαλύπτουν τις ομορφιές του νησιού, τα αξιοθέατα και τα μνημεία.
Ο ΠΡΟΤΟΥΡ, έχοντας διακρίνει ότι το ΦΕΚ που καθορίζει τις λεπτομέρειες γύρω από τις μετακινήσεις των μαθητών και τις σχολικές εκδρομές, προβλέπει την πραγματοποίηση των πενθήμερων εκδρομών πριν την περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων, κατάφερε να προσελκύσει ένα σημαντικό αριθμό σχολείων και μαθητών. Στόχος είναι να αυξηθεί σημαντικά η προσέλευση των μαθητικών γκρουπ την άνοιξη και σύμφωνα με όλα όσα έχουν γίνει γνωστά, αναμένεται το νησί να δεχθεί έως και 3000 μαθητές τον μήνα Μάρτιο, χωρίς να αποκλείεται ο αριθμός αυτός να αυξηθεί!
Η επανεκκίνηση του μαθητικού τουρισμού, κλάδος στον οποίο η Ρόδος κρατούσε πάντα τα πρωτεία, αποτελεί κύρια προτεραιότητα για τον ΠΡΟΤΟΥΡ και τη Δημοτική Αρχή και στο πλαίσιο της στόχευσης αυτής, συνεχίζονται αδιάκοπα οι επαφές με τουριστικά πρακτορεία στην Ελλάδα.

Μετά την έναρξη του μαθητικού τουρισμού έργο που πραγματοποιήθηκε χάρη στις ενέργειες του ΠΡΟΤΟΥΡ, την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε «μπαράζ» επαφών του οργανισμού με αεροπορικές εταιρείες της Ελλάδας και του εξωτερικού, όχι μία και δύο άλλα πέντε.
Κατά τις πληροφορίες, οι συναντήσεις έγιναν μέσω zoom με σημαντικά στελέχη των επιτελείων τον αεροπορικών εταιρειών. Ο ΠΡΟΤΟΥΡ κάνει τις επαφές με συγκεκριμένη ατζέντα προσδοκιών, προσπαθώντας να κατευθύνει τις αεροπορικές εταιρείες προς τη διεύρυνση του πτητικού τους έργου από συγκεκριμένες χώρες και αεροδρόμια. Αξιοποιώντας μάλιστα συζητήσεις που έγιναν στο Λονδίνο, τα στελέχη του ΠΡΟΤΟΥΡ προσανατολίζονται στη συνεργασία κάποιων αεροπορικών εταιρειών με συγκεκριμένους tour operators ώστε να επιτευχθεί ο ανωτέρω στόχος.
Παράλληλα μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα, δια ζώσης επαφές έκανε ο ΠΡΟΤΟΥΡ στο Παρίσι με κύριο θέμα την ενίσχυση των ροών και την έναρξη των αφίξεων ήδη από τα τέλη Μαρτίου. Παρ´ ό,τι η σαιζόν μόλις τελείωσε, φαίνεται πως ο Οργανισμός έχει ανεβάσει στροφές και έχει αναγκάσει τους μεγάλους «παίκτες» του τουρισμού να στρέψουν το κεφάλι τους στη Ρόδο.
Σημειώνεται ότι ο Δήμος Ρόδου και ο ΠΡΟΤΟΥΡ προετοιμάζονται πυρετωδώς για την Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο-ITB Berlin (09-13 Μαρτίου 2022). Στην έκθεση ο Δήμος Ρόδου πρόκειται να συμμετέχει με περίπτερο 90 περίπου τμ μέσω του ΠΡΟΤΟΥΡ όπου θα γίνουν επαφές με στελέχη των τουρ οπερέιτορος, αεροπορικών εταιρειών κλπ. Στο Βερολίνο, θα διαμορφωθεί συγκεκριμένη εικόνα για τη νέα τουριστική σεζόν και τη ζήτηση της Ρόδου. Έμφαση πρόκειται να δοθεί στην προώθηση των ειδικών-εναλλακτικών μορφών τουρισμού που προσφέρει στον επισκέπτη το νησί.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου