Ρεπορτάζ

Απαράδεκτη η μήνυση της ΕΑΣΔ κατά ιδιώτη για συκοφαντική δυσφήμιση

Με απόφαση, που εξέδωσε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, κρίθηκε απαράδεκτη η δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος ενός ημεδαπού, κατοίκου της Ρόδου για εξακολουθητική δυσφήμιση εις βάρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου.

Διαπιστώθηκε ειδικότερα, γενόμενης δεκτής σχετικής ενστάσεως της συνηγόρου του κ. Γαρυφαλιάς Κακούρου, ότι η μήνυση εις βάρος του υποβλήθηκε από την Ενωση και όχι από τα φυσικά πρόσωπα της τότε διοίκησης χωρίς να νομιμοποιείται προς τούτο ο συνεταιρισμός.
Ο κατηγορούμενος εφέρετο ειδικότερα, την 16η Σεπτεμβρίου 2016 και την 7η Σεπτεμβρίου 2017 να απέστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επιστολή απευθυνόμενη στον Διευθυντή της ΕΑΣΔ (Ελαιουργικό και Αμπελουργικό Συνεταιρισμό Δωδεκανήσου, η Ένωση), με την οποία ζητούσε εξηγήσεις για την καθυστέρηση λειτουργίας του “Μουσείου Φανών”, προτείνοντας παράλληλα, σε περίπτωση που η ΕΑΣΔ δεν μπορούσε να λειτουργήσει σωστά το Μουσείο να ανατεθεί σε αυτόν (τον κατηγορούμενο) και στον Πολιτιστικό Σύλλογο Φανών η αξιοποίησή του. Την επιστολή δημοσίευσε και σε τοπική εφημερίδα.
Τα αναφερόμενα στην επιστολή είχαν καταγγελθεί από την ΕΑΣΔ ως ψευδή, διότι είχε ολοκληρώσει όλες τις ενέργειες εκ μέρους της για τη λειτουργία του χώρου του μουσείου και ήδη από το έτος 2016 ο χώρος ήταν ελεύθερα επισκέψιμος.
Επιπλέον, δημοσίευσε ένα άρθρο στον τοπικό τύπο με το οποίο καταγγέλθηκε ομοίως ότι συκοφάντησε την ΕΑΣΔ, τον Διευθυντή καθώς και τη Διοίκηση και τα μέλη του Δ.Σ. αυτής, αναφέροντας ψευδή γεγονότα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου