Ρεπορτάζ

Το τεχνικό πρόγραμμα της ΔΕΥΑΡ

Σήμερα Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019, θα έρθει προς συζήτηση και έγκριση το Τεχνικό Πρόγραμμα της ΔΕΥΑΡ σε ειδική συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί το πρωί στα γραφεία της επιχείρησης.

Αυτό δήλωσε, στην «δημοκρατική» ο πρόεδρός της κ. Βασίλης Μανέττας εκφράζοντας την πεποίθηση ότι: «θα είναι ένα Τεχνικό Πρόγραμμα ρεαλιστικό και άμεσα υλοποιήσιμο και όχι να ανήκει σε μια… εικονική πραγματικότητα.
Δεν θα είναι ‘μαξιμαλιστικό’ σε επίπεδο… επιθυμιών. Φέτος, επειδή η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση, θα είναι περισσότερο προσεγμένο ώστε να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τους μεσοπρόθεσμους στόχους μας. Το επεξεργαζόμαστε και το καταθέτουμε το Σάββατο για συζήτηση και έγκριση».

ΜΟΛΙΣ 11,3% ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ 2019!
Σύμφωνα με πληροφορίες της «δ» ο προϋπολογισμός του Τεχνικού Προγράμματος της ΔΕΥΑΡ ανέρχεται στα 14.609.857,68 ευρώ εκ των οποίων τα 7.191.345,40 ευρώ είναι από ίδιους πόρους.
Το μεγαλύτερο μέρος του Τεχνικού Προγράμματος αφορά χρηματοδοτούμενα ή μη, συνεχιζόμενα έργα. Τα νέα έργα, είναι πολύ λίγα εξ αιτίας της οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η επιχείρηση.
Όπως έγινε γνωστό, το Τεχνικό Πρόγραμμα της ΔΕΥΑΡ για το 2019, ανήρχετο σε ύψος 37εκ. ευρώ περίπου. Μέχρι τον περασμένο Νοέμβριο, είχαν τιμολογηθεί μόλις 4.121.816,80 ευρώ και πληρωτέα 3.061.880,61 ευρώ (δηλαδή, η υλοποίησή του άγγιξε το 11.3%!)
Συνεπώς, οι προσδοκίες χαμηλώνουν για το 2020 και ο σχεδιασμός θα γίνει με μεγαλύτερη προσοχή.

ΑΥΤΟΨΙΕΣ ΓΙΑ ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΒΛΑΒΕΣ
Όσον αφορά τις ζημιές από τις θεομηνίες της 25ης Νοεμβρίου που έπληξε την Ρόδο, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ είπε ότι γίνονται συνεχώς αυτοψίες αφού προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές, σε πολλές περιοχές στο νησί.
«Εκτεταμένες ήταν οι βλάβες στα δίκτυα στο 80-85% ενώ τα συνεργεία μας, από την πρώτη στιγμή τέθηκαν σε επιφυλακή και συνεχίζουν τις εργασίες για την αποκατάστασή τους.
Πρόβλημα σημειώθηκε και σε περιοχές όπου υπήρχαν διακοπές ρεύματος με αποτέλεσμα να αδειάζουν οι δεξαμενές του νερού και μάλιστα σε γεωτρήσεις».
Σε ερώτηση σχετικά με την προετοιμασία της ΔΕΥΑΡ ενόψει της επόμενης καλοκαιρινής περιόδου, ο κ. Μανέττας εμφανίσθηκε κατηγορηματικός:
«Εμείς εστιάζουμε την προσοχή μας, κυρίως στις περιοχές που έχουν πολύ μεγάλο πρόβλημα και αυξημένες ανάγκες όπως η Λίνδος και η Νότια Ρόδος, όπου θα γίνουν εκτεταμένες παρεμβάσεις ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα και να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των περιοχών».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου