Ο Δήμος Ρόδου με το Γραφείο Εθελοντισμού της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας στο πλαίσιο των Δράσεων Δωρεάν Διανομής αποσυρόμενων προϊόντων διένειμε σε 51 σχολεία του νησιού και σε 7.021 μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συνολικά 22.100 κιλά πορτοκάλια.

Τα πορτοκάλια μεταφέρθηκαν από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αμυκλών Σπάρτης «Λακωνία» με την ευγενική χορηγία των Blue Star Ferries στο Μουσικό Σχολείο, απ’ όπου κι έγινε η διανομή με την υποστήριξη των τοπικών κοινοτήτων, των Διευθυντών σχολικών μονάδων, των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, των εκπαιδευτικών και της εταιρείας Κυπριώτης Κοντέινερ. Σημαντικά συνέβαλαν στη διανομή οι: κ. Αγαπητός Πάλλας, αντιδήμαρχος Συντονισμού Δημοτικών & Τοπικών Κοινοτήτων, ο κ. Νίκος Ζανεττάκης, πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Κατταβιάς και ο κ. Κώστας Στυλιανού, μέλος του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου.

Η κα. Βάσω Ξεπαπαδάκη, αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων ανέφερε ότι πρόκειται για μια δράση θεσμός, αφού τα τελευταία τρία χρόνια που επαναλαμβάνεται, έχουν μοιραστεί συνολικά 125 τόνοι φρούτα στα σχολεία όλου του νησιού. Στόχος είναι να γνωρίσουν οι μαθητές τη χρησιμότητα των φρούτων στην καθημερινή διατροφή τους.
Η κα. Άννα Ζωάννου, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής επισήμανε ότι η αξία των φρούτων για τη διατήρηση και τη βελτίωση της υγείας είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός. Γι’ αυτό επιβάλλεται να μην ξεχνάμε την κατανάλωση των φρούτων κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μια πρόσληψη 2-3 φρούτων και ένας φρέσκος χυμό την ημέρα κρίνονται ικανοποιητικοί, συμβάλλοντας θετικά στον οργανισμό.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος σε συνεργασία με την κα. Χρύσα Καραγιάννη, πρόεδρο του παραρτήματος Νοτίου Αιγαίου της Ένωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδος, πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα σχολεία της πόλεως Ρόδου ομιλίες με θέμα τον «Δεκάλογο της σωστής διατροφής».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ