Με μεγαλη επιτυχία στέφθηκε η προσπάθεια δυο νεαρών κοριτσιών απο τους Τιτανες Ροδου στο Πανευρωπαϊκο πρωτάθλημα Shinkyokushin με κανονισμους Knock-Down.
Οι δύο Ροδίτισες του TITANS DOJO χωρις να έχουν καμία εμπειρία διεθνών αγώνων αγωνιστηκαν ως Eθνική ομάδα με την Ελίτ του Ευρωπαϊκού Shinkyokushin ως ισάξιες και σε πολλές φάσεις ως ανωτερες στο Πανευρωπαϊκό νέων U16 στο Kielce της Πολωνιας.
Συγκεκριμένα, η Δικαια Μανουσακη παλεύοντας δυναμικά με Βουλγάρα αθλήτρια (που κατέκτησε τελικά την 2η πανευρωπαϊκή θέση) ηρθε ισόπαλια στην κανονική διάρκεια αγώνα και έχασε από απόφαση κριτων στις λεπτομέρειες στην παράταση.. Η εξαιρετική απόδοση της Δικαιας επηρεάστηκε αρκετά από την απαγόρευση των low kick στους νέους κατω των 16 ετών, τεχνική που είναι το ατού της και πάνω στην οποία στηρίζεται το παιχνίδι της.
Η Σεβελινα Αρμπουνιωτη στον πρώτο αγώνα έκανε την μεγαλη έκπληξη της κατηγορίας κερδίζοντας την Λιθουανεζα πρωταθλήτρια και φαβορί για το χρυσό στην κατηγορία με δυνατό Wazari (λάκτισμα στο κεφάλι). Στον δεύτερο αγώνα που ήταν ο προημιτελικός, αδικήθηκε κατάφορα αφού δεν της δωθηκε ένα ξεκάθαρο δυνατό λάκτισμα στο κεφάλι, πόντος που θα έδινε κατά πάσα πιθανότητα την νίκη και το μετάλλιο απέναντι στην Πολωνέζα αντίπαλο της που ευνοήθηκε από την «έδρα».
Η Σεβελινα Αρμπουνιώτη κατέκτησε στην 5η θέση στην Ευρώπη και η Δικαια Μανουσάκη την 9η.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ