Απόψεις

Είδες η ΔΕΗ;

Βήμα στο βήμα ολοκληρώνεται και η πιο μεγάλη πορεία.

Απόλυτα συνεπής η Κυβέρνηση της ΝΔ και ο Πρωθυπουργός, στην πορεία που επέλεξαν και με επιμονή, μεθοδικότητα, υπομονή και παραπληροφόρηση, υλοποιούν μέρα με τη μέρα τους στόχους και επιδιώξεις τους.

Αφήνουν πίσω τους τα προβλήματα που ταλανίζουν την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών και μόνο και κυρίαρχο μέλημα τους είναι, η διαμόρφωση και παγίωση των νέων οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών συνθηκών της «νέας τάξης πραγμάτων».

Αφήνουν αδιάφορη την Κυβέρνηση, το «τσουνάμι των ανατιμήσεων, οι θάνατοι από τον κορονοϊό, η ασφυξία του Συστήματος Υγείας, οι θάνατοι των εμποράκων, οι καταστροφές από σεισμούς, πλημμύρες και φωτιές» και αυτό που τους απασχολεί είναι η

«Κατεδάφιση όλων των πυλώνων του Δημοσίου».

Στόχευση τους πρώτη, η κατεδάφιση συνολικά του Κράτους Πρόνοιας, Εθνικό Σύστημα Υγείας, Συντάξεις, Επικουρικές Ασφαλίσεις, με ότι αυτό συνεπάγεται για την Κοινωνία και ανερυθρίαστα προβάλουν ως επίτευγμα και επιτυχία, τα ΣΔΙΤ με τον Ιδιωτικό τομέα της Υγείας.

Τα ΣΔΙΤ (σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτών) στο τομέα της Υγείας είναι η «κερκόπορτα» για την άλωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και η πλήρης ιδιωτικοποίηση της Υγείας.

Χωρίς ντροπή, κοκορεύονται ότι είναι στην διάθεση των ασθενών με covid οι ΜΕΘ των Ιδιωτικών κλινικών, χωρίς πλήρη δημοσιοποίηση των σχετικών συμβάσεων και δεσμεύσεων.

Είναι μεγάλα τα ποσά που δαπανούνται στον τομέα της ΥΓΕΙΑΣ, πρέπει πάσης θυσία να μεταφερθούν στον Ιδιωτικό Τομέα.

Στο ίδιο έργο θεατές, με το Ασφαλιστικό Συνταξιοδοτικό Σύστημα, το πρώτο βήμα έγινε, τελικός στόχος η Ιδιωτικοποίηση της Ασφάλειας και των Συντάξεων.

Οι εργασιακές σχέσεις μεταφέρονται σε συνθήκες Μεσαίωνα, ο εργοδότης απολαμβάνει πρωτόγνωρα δικαιώματα, καταργούνται οι Συλλογικές Συμβάσεις, προβάλλονται ως ελευθερία του εργαζόμενου οι δυνατότητες υπογραφής ατομικής Σύμβασης, λαμβάνουν ισχυρή νομοθετική προστασία οι Συμβάσεις περιορισμένου χρόνου, με μισθούς που δεν αρκούν για την πληρωμή της ΔΕΗ.

Η αδυναμία συλλογικής έκφρασης των εργαζομένων, εξατομικεύει τον εργαζόμενο και αποκλείει κάθε μορφή αντίδρασης και διεκδίκησης των δικαίων του.

Ουσιαστικά καταργεί «το δικαίωμα της απεργίας».

Πιστός υπηρέτης η Κυβέρνηση του μεγάλου Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Συστήματος, με Νόμους που αγγίζουν τα όρια της παρανομίας δίνει «συγχωροχάρτι σε όλους τους Τραπεζίτες για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει».

Σχήμα οξύμωρο, οι Τράπεζες έχουν δικαίωμα γνώσης για όλα σου τα υπάρχοντα, αλλά εσύ δεν έχεις εύκολα την δυνατότητα να γνωρίζεις τί κάνουν οι Τράπεζες.

Οι κατά τα άλλα λαλίστατη Κυβέρνηση μας «κάνει την πάπια στην ασυδοσία των Τραπεζών», κανένας έλεγχος, καμιά νομοθετική παρέμβαση για τους συναλλασσόμενους.

Μέγα θέμα τα αποκαλούμενα «κόκκινα δάνεια», ανεξέλεγκτα οι Τράπεζες πουλούν ότι θέλουν και όπως θέλουν στα λεγόμενα fuds, που δεν τίποτα άλλο από θυγατρικές των Τραπεζών, εκβιάζουν, αρνούνται ρυθμίσεις με στόχο τον εγκλωβισμό και των έλεγχο των δανειοληπτών.

(Θέλω να είμαι δίκαιος, όχι ότι οι προηγούμενες Κυβερνήσεις έκαναν κάτι διαφορετικό)

Φετίχ για την Κυβέρνηση μας και ειδικά για τον κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ η λέξη «Ιδιωτικοποίηση και ιδιωτική πρωτοβουλία», συνεπέστατος με τις αρχές και πεποιθήσεις του, ιδιωτικοποίησε πρώτα από όλα την Κυβέρνηση.

Πρόβαλε με έμφαση το «επιτελικό Κράτος», το δημιούργησε με ανθρώπους του πολύ στενού του περιβάλλοντος, ομοϊδεάτες και ομόδοξους, κατάργησε ουσιαστικά τους

Υπουργούς του και το Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά μάλλον ξεχάστηκε και δεν μας είπε, ότι έφτιαξε μια «ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»

Κερασάκι στην τούρτα όλων αυτών, η τελευταία απόφαση, δήθεν της Διοίκησης της ΔΕΗ, για την πλήρη ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ.

Πήραν την απόφαση να πουλήσουν τις μετοχές του Δημοσίου, για 750 εκ και να γίνει το Δημόσιο μειοψηφικός εταίρος της επιχείρησης.

Αδιάψευστη δικαιολογία, δεν αλλάζει η σύνθεση της Διοίκησης.

Μπήκαμε στην λούμπα που μας έστησαν οι Γερμανοί και Ευρωπαίοι εταίροι μας, της κατάργησης του μονοπωλίου της ΔΕΗ, ξεπουλήθηκαν τμήματα της και το ΤΑΙΠΕΔ ως θυγατρική του ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ έγινε μέτοχος της ΔΕΗ.

Έπρεπε και το τελευταίο εμπόδιο της πλήρους ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ να απαλειφθεί, ξεπουλάμε τις μετοχές και ανοίγει ο δρόμος για την προσδοκώμενη ιδιωτικοποίηση.

Μερικές αλήθειες, μέχρι το 2004, εποχή των Ολυμπιακών αγώνων, η ΔΕΗ ήταν μια κερδοφόρος Δημόσια Επιχείρηση, την εποχή της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΚΩΣΤΑΚΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ η επιχείρηση πήρε την κατηφόρα και αυτή την κατηφόρα την επιδείνωσε η κρίση.

Το κερδοσκοπικό παιχνίδι στις πρώτες ύλες το πληρώνει ο καταναλωτής και αντί η Κυβέρνηση να ασκήσει Εθνική Πολιτική στον τομέα της ενέργειας παίζει, το παιχνίδι των κερδοσκόπων.

Κατά τα άλλα έχουμε τον καλύτερο Πρωθυπουργό της εκατονταετίας.

 

Παρασκευάς Γιάννης

Ρόδος, 7/10/2021

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου