Λαβωμένη και ανέτοιμη να αντιμετωπίσει την μεγάλη πρόσκληση των εκλογών είναι και θα παραμείνει, όπως δείχνουν τα πράγματα, η Νέα Δημοκρατία στο νησί της Ρόδου.
Η γκρίνια, η δυσαρέσκεια και η απογοήτευση κυριαρχούν στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας και η εσωστρέφεια κατατρώει εκ νέου τα σωθικά της, εξαιτίας της φιλοδοξίας ή προσδοκίας πληθώρας πλέον στελεχών, να είναι υποψήφιοι, με συνδυασμούς χαμηλών προσδοκιών και δυνατοτήτων, για να παίξουν ρόλο την επόμενη ημέρα των εκλογών στον Δήμο Ρόδου στο πλαίσιο της απλής αναλογικής.
Τακτικισμοί και στρατηγικές από στελέχη του κόμματος, που σίγουρα αντιλαμβάνονται ότι δεν θα μπορέσουν να κόψουν το νήμα και επιστρατεύουν γύρω τους, όποιον είναι πρόθυμο για λίγα λεπτά δημοσιότητας, σε ψηφοδέλτια των 49 υποψηφίων, για να κατορθώσουν οι ίδιοι να γίνουν δεκανίκια άλλων συνδυασμών.
Υπερθεματίζουν την διάθεσή τους για προσφορά αν και πραγματικά ικανοποιούν εγωισμούς, ως και εκδικητικά εσώψυχά τους, γιατί η ηγεσία της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης δεν τους έκρινε κατάλληλους να ηγηθούν της προσπάθειας που επέλεξε να στηρίξει.
Και εξακολουθούν να αντιτείνουν ότι δεν υπήρξε αξιολόγηση αν και πραγματικά γνωρίζουν ότι η επιλογή του προέδρου στο πρόσωπο του Αντώνη Καμπουράκη, είναι η μόνη που μπορεί να διασφαλίσει προοπτική όχι μόνο για εκλογική νίκη αλλά και για μια καλύτερη τύχη για το πολύπαθο νησί.
Και θα πετύχουν εν τέλει να απομονωθούν αν και προσπαθούν να πείσουν ότι δεν τους ενδιαφέρει.
Το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών θα κρίνει εν πολλοίς όμως και τον ρυθμό των εσωκομματικών εξελίξεων, ενόψει των βουλευτικών εκλογών και ήδη επικρατεί προβληματισμός για την ανεπιτυχή προσπάθεια συσπείρωσης.
Στο παρασκήνιο περισσεύουν τα επικριτικά και αιχμηρά σχόλια, όχι αδίκως και σε βάρος ορισμένων, που θα επιδιώξουν την εκλογή τους στη Βουλή και επιλέγουν, επιδεικνύοντας μια υποκριτική, παθητική ως και αδιάφορη στάση, να ψαρέψουν ψήφους από όλες τις τάσεις, “κόντρα” μάλιστα στις επιθυμίες του ίδιου του προέδρου κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.
Στον ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να ψάχνουν το πρόσωπο “έκπληξη”, που “διαφημίζουν”. Όπως και στην υπόλοιπη χώρα η απροθυμία στελεχών να εκτεθούν ως υποψήφιοι στις προσεχείς δημοτικές εκλογές δεν είναι τυχαία όπως τυχαίες δεν είναι και οι διαρροές περί στήριξης των συνδυασμών του Φώτη Χατζηδιάκου ή του Στράτου Καρίκη, μετά την απόφαση του δυσαρεστημένου από την πολιτική της κυβέρνησης Γιώργου Υψηλάντη να μην είναι υποψήφιος.
Ο προβληματισμός στην Κουμουνδούρου είναι μεγάλος. Παράλληλα, έντονη είναι η αντιπαράθεση για το εάν και σε τι μέγεθος θα υπάρξει διεύρυνση του κόμματος μέσω των υποψηφιοτήτων.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε τοπικό επίπεδο είναι πολλά και εκδηλώνονται σε διάφορα πεδία και με πολλαπλές αφορμές.
Είτε μεταξύ παλαιών και νέων στελεχών είτε μεταξύ “προεδρικών” και εκπροσώπων της Αριστερής Πλατφόρμας και πασοκογενών.
Στο Κίνημα Αλλαγής η κομματική οργάνωση έχει εγκλωβιστεί επί του παρόντος στην διαμάχη μεταξύ του Δημήτρη Κρεμαστινού και του Γιώργου Νικητιάδη και πραγματικά έχει εξαντλήσει την ενέργεια της για να μειώσει την ένταση. Από τους υποψηφίους στον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης κανείς δεν έχει ζητήσει και δεν δείχνει πρόθυμος για την στήριξη του κινήματος και η αίσθηση, που επικρατεί, είναι ότι και κανείς δεν θα την επιδιώξει.

Για την Χρυσή Αυγή τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές στον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης στο νησί της Ρόδου.
Το ΚΚΕ θα πορευθεί στις εκλογές με την δοκιμασμένη συνταγή του Τάκη Πότσου.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ