Συναντήθηκαν σήμερα με τον υφυπουργό κ. Γιακουμάτο εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, προκειμένου να του παραδώσουν υπόμνημα για το θέμα του ΔΗΦΟΔΩ και να διατρανώσουν τις αντιρρήσεις τους για την κατάργησή του.
Στην αντιπροσωπεία μετείχαν εκτός του Δημάρχου κ. Φ. Χατζηδιάκου, ο πρώην Δήμαρχος κ. Δ. Κουσουρνάς, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννης Περδίκης, ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης κ. Γιώργος Πόκκιας και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βασίλης Ψυλλάκης.
Ο κ. Γιακουμάτος, τους εξήγησε πως τυχόν κατάργηση του ΔΗΦΟΔΩ δεν είναι της αρμοδιότητας του.Φάνηκε μάλιστα να μη γνωρίζει καν για ποιο φόρο πρόκειται!
Το υπουργείο του, απλά κατέγραψε τους φόρους υπέρ τρίτων,όπως του ζητήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών.
Μάλιστα, από τους 113 φόρους υπέρ τρίτων οι οποίοι κατεγράφησαν, από τα ΜΜΕ τα οποία ανέδειξαν το θέμα, μόνον 33 αναφέρθηκαν,μεταξύ των οποίων και ο ΔΗΦΟΔΩ.
Ο υφυπουργός επίσης, δήλωσε άγνοια για την επιστολή που του απέστειλε το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, στην οποία εκφράζει την ευαρέσκεια του επιχειρηματικού κόσμου της Δωδεκανήσου, για την κατάργηση του φόρου.
Εξέφρασε την απόλυτη συμπαράστασή του και κατανόηση για την αναγκαιότητα της ύπαρξης του δημοτικού φόρου στους εκπροσώπους του τόπου και τους παρέπεμψε στο Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να να παραδώσουν εκεί το υπόμνημα και να αναλύσουν τις αιτιάσεις τους.

Φωτορεπορτάζ:

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ