Τοπικές Ειδήσεις

Πρόβλημα με τα οχήματα της υπηρεσίας πρασίνου

Με ένα ακόμη πρόβλημα έρχεται αντιμέτωπη η νέα δημοτική αρχή, καθώς τα οχήματα της Υπηρεσίας Πρασίνου δεν λειτουργούν επαρκώς, με συνέπεια να μην γίνεται σωστά η αποκομιδή των κλαδεύσεων από τα συνεργεία του Δήμου Ρόδου και να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους για την ευταξία της πόλης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «δ» η εκπρόσωπος της ΔΑΣ ΟΤΑ κα Ντέπυ Μιχαηλίδου και εργαζόμενη στην Υπηρεσία Πρασίνου, τα υπηρεσιακά οχήματα είναι κακοσυντηρημένα, και επικίνδυνα για την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και των δημοτών:
«Η πρωτοβουλία της συναδέλφου υπεύθυνης για την έκδοση των δελτίων κίνησης, να μην επιτρέψει την κυκλοφορία τους μετά και το ατύχημα που έγινε στο Δήμο Νισύρου, αλλά και τα αλλεπάλληλα δυστυχήματα που σημειώνονται στη καθαριότητα των ΟΤΑ, ήταν απόλυτα δικαιολογημένη και επιβεβλημένη από την κατάσταση που έχει φτάσει πια στα άκρα. Με επανειλημμένα έγγραφα είχε ενημερωθεί το αρμόδιο γραφείο για την κατάσταση των οχημάτων, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Η υποβάθμιση του στόλου είναι συστηματική, χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα και τις βεβαιώσεις από τον τεχνικό ασφαλείας».
Σε σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως τα προβλήματα οφείλονται στην μειωμένη χρηματοδότηση, στην έλλειψη προσωπικού, στην ανυπαρξία μέτρων προστασίας και στους ανεπαρκείς ελέγχους για την προστασία των εργαζομένων».
Οι εργαζόμενοι ζητούν:
-την πλήρη συντήρηση όλων των οχημάτων του Δήμου. Να μην κυκλοφορεί όχημα χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα και πιστοποιήσεις για την ασφάλεια εργαζομένων και δημοτών,
-Να δοθούν τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας και το γάλα σε όλους τους εργαζόμενους που τα δικαιούνται ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας.
-Να προχωρήσει η δημοτική αρχή στην παροχή της προληπτικής ιατρικής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου