Κλίμα προβληματισμού επικράτησε κατά την συνεδρίαση της Ν.Ε. του ΚΙΝ.ΑΛ. το βράδυ της Τετάρτης που συνήλθε για την αποτίμηση του αποτελέσματος τόσο των ευρωεκλογών όσο και των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παραλλήλως με τις διαλαμβανόμενες εσωκομματικές εξελίξεις έπειτα από την αποχώρηση του Ε. Βενιζέλου και ενόψει των εθνικών εκλογών με το θέμα του ψηφοδελτίου να παραμένει ανοικτό.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατικής» το κλίμα ήταν βαρύ και δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις για το αποτέλεσμα τόσο στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου όσο και στον Δήμο Ρόδου. Κατά την συνεδρίαση επικράτησαν δύο τάσεις χωρίς να επιτευχθεί τελικώς σύγκλιση απόψεων. Από την μια πλευρά κατατέθηκε εμφατικά η άποψη πως οι υποψήφιοι του ΚΙΝ.ΑΛ. κ.κ. Μανώλης Γλυνός και Φώτης Χατζηδιάκος δεν έτυχαν της αναμενόμενης υποστήριξης από συγκεκριμένα κορυφαία στελέχη του κινήματος στα Δωδεκάνησα και από την άλλη αυτό το ενδεχόμενο απορρίφθηκε κατηγορηματικά, με τον… εμφύλιο να συνεχίζεται και για το ανοιχτό ζήτημα του ψηφοδελτίου ενόψει των εθνικών εκλογών.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνεδρίαση της Ν.Ε. τέθηκε εκ νέου το θέμα της υποψηφιότητας του Γ. Νικητιάδη στο ψηφοδέλτιο των βουλευτικών εκλογών, μετά τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας στις ευρωεκλογές, όμως το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου στην συνεδρίαση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα που θα συνέλθει την ερχόμενη Δευτέρα.
Παρ΄όλα αυτά, τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και το θέμα του ψηφοδελτίου θα πρέπει άμεσα να κλείσει, χωρίς όμως να θεωρείται βέβαιον ότι θα κλείσουν και οι «πληγές» που άνοιξαν μετά το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών και την διάσταση απόψεων που καταγράφεται στα Δωδεκάνησα για το ψηφοδέλτιο των εθνικών εκλογών, η οποία έχει φτάσει μέχρι την ίδια την πρόεδρο του Κινήματος κ. Φώφη Γεννηματά.
Το ΚΙΝ.ΑΛ στα Δωδεκάνησα έχει βυθιστεί σε βαθιά περιδίνηση και εσωστρέφεια, που δεν αποτελεί καλό οιωνό για την μεγάλη δοκιμασία των εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου.
Η Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα που θα συνέλθει την ερχόμενη εβδομάδα έχει δύσκολο έργο, καθώς θα κληθεί να ασχοληθεί με την σπαζοκεφαλιά του ψηφοδελτίου Δωδεκανήσου από το οποίο, όπως έγραψε χθες η «δ», αποχώρησε ο υποψήφιος βουλευτής από την Κω κ. Βασίλης Χατζηγιακουμής χρησιμοποιώντας μάλιστα βαρείς χαρακτηρισμούς κατά της κ. Φώφης Γεννηματά. Κι αν θα περίμενε κανείς η αποχώρηση του κ. Χατζηγιακουμή να διευκολύνει τα πράγματα ως προς την κατάρτιση του ψηφοδελτίου αφού όπως αποκάλυψε η «δ», λόγω του νέου νόμου της ποσόστωσης, θα έπρεπε να αντικατασταθεί ένας άνδρας υποψήφιος από μια γυναίκα, εντούτοις περιπλέκονται ακόμα περισσότερο.
Ηδη, μετά τις εξελίξεις αυτές, τα προς τον κ. Γ. Νικητιάδη προσκείμενα στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛ., ασκούν τόσο τοπικά όσο και κεντρικά πιέσεις να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο των εθνικών εκλογών προκειμένου να ενισχυθεί η δυναμική του, όμως φαίνεται ότι το… άτυπο «εμπάργκο» παραμένει σε ισχύ και δείχνουν ως υπαίτιο τον βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Δ. Κρεμαστινό ο οποίος όμως το έχει διαψεύσει επισήμως σε όλους τους τόνους.
Από την άλλη, η πρόεδρος του Κινήματος κ. Φώφη Γεννηματά, δεν έχει πει ακόμα την τελευταία της κουβέντα ως προς το θέμα του ψηφοδελτίου, καθώς η υποψηφιότητα του πρώην υφυπουργού Πολιτισμού Αθλητισμού στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών διαφοροποίησε σημαντικά τα δεδομένα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την πρόσφατη συνάντηση του κ. Γ. Νικητιάδη και την πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ. ξεκίνησε νέος κύκλος διεργασιών για την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της Δωδεκανήσου.
Οι εξελίξεις σε κάθε περίπτωση αναμένονται την ερχόμενη Δευτέρα, μετά και την συνεδρίαση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του ΚΙΝ.ΑΛ. στην οποία θα παρίστανται ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Δημήτρης Κρεμαστινός, πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και στελέχη του κόμματος, κατά την οποία αναμένεται να τεθούν όλα τα ανοικτά ζητήματα -και αυτό του ψηφοδελτίου- ενόψει της ανάγκης χάραξης στρατηγικού σχεδιασμού, για την αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου.
Πληροφορίες της «δ» πάντως αναφέρουν ότι ο κ. Δ. Κρεμαστινός αναμένεται τη Δευτέρα να τοποθετηθεί κατά την συνεδρίαση και για την προσπάθεια «στοχοποίησής του», που όπως υποστηρίζει γίνεται στα Δωδεκάνησα, και τα όσα φέρεται να εκπορεύονται για τη στάση του στις αυτοδιοικητικές εκλογές, από συγκεκριμένους κύκλους.
Για τα όσα μάλιστα ακούστηκαν, πήρε θέση πρόσφατα η ΝΕ του Κινήματος Αλλαγής εκδίδοντας ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρονταν τα εξής: «Η προσπάθεια στοχοποίησης του βουλευτή του νομού μας Δημήτρη Κρεμαστινού εδράζεται σε αβάσιμα γεγονότα και επιχειρεί ανεπιτυχώς να πλήξει την παράταξη μας ενόψει των εθνικών εκλογών του Ιουλίου. Ο Δημήτρης Κρεμαστινός έχει αποδείξει με την πολιτική διαδρομή και την κοινοβουλευτική του πορεία ότι είναι ένα πρόσωπο που διακατέχεται από υψηλό αίσθημα πολιτικού ήθους και σεβασμού στις συλλογικές αποφάσεις».
Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες της «δ» αναφέρουν ότι κατά την προχθεσινή συνεδρίαση της Ν.Ε. του ΚΙΝ.ΑΛ. έγινε εκ νέου αναφορά από συγκεκριμένα μέλη στο πρόσωπο του βουλευτή Δωδεκανήσου και αντιπροέδρου της Βουλής κ. Δημήτρη Κρεμαστινού, σε κλίμα ευθείας αμφισβήτησης, γεγονός που φέρεται να εξόργισε τον ίδιο μόλις το πληροφορήθηκε και μάλιστα δεν αποκλείεται να αποστείλει επιστολή προς την πρόεδρο του Κινήματος κ. Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να την ενημερώσει αναλυτικά για την προσπάθεια «στοχοποίησής» του, όπως ο ίδιος την χαρακτηρίζει.
Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι ως προς το θέμα της κατάρτισης του ψηφοδελτίου Δωδεκανήσου, η Ν.Ε. έπειτα από πρόταση που τέθηκε κατά την προχθεσινή συνεδρίαση, προτίθεται να αποστείλει επιστολή προς τον Γραμματέα του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Μ. Χριστοδουλάκη, με την οποία να εισηγείται, την συμμετοχή του κ. Γ. Νικητιάδη στο ψηφοδέλτιο.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ