Τοπικές Ειδήσεις

Επιμελητήριο Ελληνο-Κινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας, Παράρτημα Νοτίου Αιγαίου- Ενημερωτική Εκδήλωση

Ο αριθμός των Κινέζων τουριστών οι οποίοι επισκέπτονται τα τελευταία χρόνια τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα αυξάνεται σημαντικά, όπως επίσης και ο αριθμός των Κινέζων οι οποίοι ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε γη, κατοικίες ή επιχειρηματικά σχήματα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Παράλληλα, αυξάνεται σημαντικά και ο αριθμός των Ελλήνων επιχειρηματιών από τα νησιά μας, οι οποίοι ενδιαφέρονται να έρθουν σε επαφή την αγοράς της Κίνας.

Το Επιμελητήριο Ελληνο-Κινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας είναι ένας μη κερδοσκοπικός και μη εμπορικός Οργανισμός, αναγνωρισμένος από το Ελληνικό Δημόσιο, με έδρα στην Αθήνα. Κύριοι στόχοι του είναι η ενίσχυση, εμβάθυνση και ανάπτυξη της συνεργασίας και της επικοινωνίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, μεταξύ των ελληνικών και κινεζικών επιχειρήσεων, εκπαιδευτικών ή ερευνητικών Ιδρυμάτων, κ.ο.κ.

Μεταξύ των μελών του Επιμελητηρίου, που ξεπερνούν τα 200, συναντάμε διακεκριμένα μέλη της ελληνικής και κινεζικής επιχειρηματικής ελίτ που δραστηριοποιούνται σε Ελλάδα και Κίνα.

Η δημιουργία του Παραρτήματος Νοτίου Αιγαίου του Επιμελητηρίου μας, διευκολύνει τις επιχειρηματικές προσπάθειες τόσο των κατοίκων των νησιών που επιθυμούν να αξιοποιήσουν την πρόκληση της Κίνας, όσο και των Κινέζων οι οποίοι βλέπουν την νησιωτική Ελλάδα ως ένα φιλόξενο τόπο για διακοπές, διαμονή ή επενδύσεις.

Στους στόχους του Παραρτήματος Νοτίου Αιγαίου είναι:

● Να φέρει πιο κοντά τους επιχειρηματίες των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, που στοχεύουν στην Κίνα.

● Να διευκολύνει τις εταιρείες μέλη του Επιμελητηρίου, που επιθυμούν να αναπτύξουν δραστηριότητες σε συνεργασία με αντίστοιχες Κινεζικές.

● Να διευκολύνει εταιρείες και φορείς της Περιφέρειας να ενταχθούν ως μέλη του Επιμελητηρίου, ενισχύοντας το, με την εμπειρία, τη δράση τους και την ανάπτυξη εμπορικών ή πολιτιστικών σχέσεων με την Κίνα.

● Να διευκολύνει τους Κινέζους επισκέπτες και τις τουριστικές επιχειρήσεις που μεταφέρουν επισκέπτες από την Κίνα στην Ελλάδα και κυρίως στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, να έρθουν σε επαφή με εταιρείες πιστοποιημένες στην παροχή προϊόντων και υπηρεσιών προς τα κοινά της Κίνας.

● Να αναλάβει σε συνεργασία με τους Επαγγελματικούς Φορείς, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ΟΤΑ, άλλους τοπικούς φορείς, Υπουργεία και την Πρεσβεία της Κίνας στην Ελλάδα, πρωτοβουλίες για την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και του επιχειρηματικού κόσμου μέσω Ημερίδων ή Συνεδρίων.

● Να αναλάβει πρωτοβουλίες για την οργάνωση επιχειρηματικών ταξιδιών, συμμετοχών σε εκθέσεις και “Β2Β” συναντήσεων στην Κίνα ή αντίστοιχα σε προορισμούς των Κυκλάδων και του Νοτίου Αιγαίου.

Μέχρι σήμερα, το Παράρτημα Νοτίου Αιγαίου του Επιμελητηρίου Ελληνο-Κινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας, έχει διοργανώσει δύο ενημερωτικές ημερίδες (“Δουλεύοντας με Κινέζους”, “Πώς πληρώνουν οι Κινέζοι”), το Σεμινάριο Επιμόρφωσης – Προετοιμασίας “China Quick – Li” για επαγγελματίες του τουρισμού, της εστίασης και του εμπορίου, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία της αγοράς για την υποδοχή και διαχείριση Κινέζων τουριστών, έχει συστήσει Ομάδες Έργου για την ανάπτυξη τουριστικών προϊόντων προς την Κίνα και την αξιοποίηση του προγράμματος Golden Visa, ενώ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά, τον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά Α.Ε. (θυγατρική της COSCO Pacific Limited)την Cosco και τον ILME ξεκινά έρευνα για τον τομέα της κρουαζιέρας και τις εμπορευματικές μεταφορές σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Θα είναι μεγάλη χαρά για εμάς όχι μόνο να συμμετάσχετε στην ειδική ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση του Επιμελητηρίου μας στους φορείς της Ρόδου και της Δωδεκανήσου, αλλά και να σας έχουμε κοντά μας και ως ενεργό μέλος του Παραρτήματος Νοτίου Αιγαίου.

Προσβλέπω στη συμμετοχή και τη συνεργασία σας.

Με εκτίμηση,

Σταύρος Μονεμβασιώτης

Πρόεδρος Παραρτήματος Νοτίου Αιγαίου

“Η πρόκληση της Κίνας για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο ρόλος του Επιμελητηρίου Ελληνο-Κινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας”

Το Επιμελητήριο Ελληνο-Κινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας είναι ένας μη κερδοσκοπικός Οργανισμός με στόχο την ενίσχυση, εμβάθυνση και ανάπτυξη της συνεργασίας και της επικοινωνίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, μεταξύ των ελληνικών και κινεζικών επιχειρήσεων, τοπικών και περιφερειακών Οργανισμών, εκπαιδευτικών ή ερευνητικών Ιδρυμάτων κ.ο.κ.

Η δημιουργία του Παραρτήματος Νοτίου Αιγαίου, διευκολύνει τις επιχειρηματικές προσπάθειες των νησιωτών που επιθυμούν να αξιοποιήσουν την πρόκληση της Κίνας και των Κινέζων που βλέπουν στη νησιωτική Ελλάδα ένα φιλόξενο τόπο για τις διακοπές ή τις επενδύσεις τους.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει το Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Νοτίου Αιγαίου, υπεύθυνη για τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα

κα. Στεργία Έψιμου.

Για τη σύνδεση σας στην εκδήλωση επιλέξτε τον σύνδεσμο που ακολουθεί:

Join Zoom Meeting https://us02web.zoom.us/j/84939819957?pwd=OWQ1TSt4WDRHUXltYWpqRjhWL0h2dz09

Με εκτίμηση

Σταύρος Μονεμβασιώτης                     Άννα Μονογυιού

 

Πρόεδρος                                              Γενική Γραμματέας

Παραρτήματος Νοτίου Αιγαίου Παραρτήματος Νοτίου Αιγαίου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου