Τοπικές Ειδήσεις

Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Ρόδου

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Ρόδου, στο πλαίσιο ενημέρωσης της μηνιαίας δραστηριότητάς της, ενημερώνει ότι κατά τον μήνα Απρίλιο (από 1/4/2021 έως 30/4/2021) πραγματοποίησε τις παρακάτω εργασίες είτε ικανοποιώντας σχετικά αιτήματα που έχουν υποβληθεί στην υπηρεσία από δημότες είτε υλοποιώντας πάγιες εργασίες της:

· Κλάδεμα δέντρων στις οδούς: Έρνεστ Μπέβιν, Σοφοκλή Βενιζέλου, Στρατηγού Ζήση, Ανδρέα Καρκαβίτσα, Αγγελίδη, Κορδιγκτώνος, Ρωμανού Μελωδού και στην συμβολή των οδών Λονδίνου και Βρυξελλών.

· Κλάδεμα δέντρων χώρων πρασίνου: στην παραλία Έλλη, στο αθλητικό κέντρο στο Καρακόνερο, στις Κάτω Πέτρες, στη Νέα Αγορά, έξω από τον ΕΟΤ, στο Σταθμό ΡΟΔΑ, στο Μόντε Σμίθ και στην περιοχή Ασγούρου.

· Κλάδεμα ψηλών δέντρων στα χωριά: Ιαλυσός, Κρεμαστή, Ελεούσα και Απολακκιά.

· Κοπές ξερών ή μη βιώσιμων δέντρων στην οδό 28ης Οκτωβρίου.

· Καθαρισμός χώρων πρασίνου:

1. Πάρκα-παρτέρια στις οδούς: Καζαντζάκη, Καρτερίας, Βολονάκη, Ναυαρίνου, Γιαλλούρου, Δενδρινού, Τελχινών, Κορδιγκτώνος, Χατζηαγγέλου, Κυρά της Ρω, Πόντου, Βενιζέλου, Φιλερήμου και Κλαυδίου Πέππερ, στη Νομαρχία, στο Ακταίον, στο Ενυδρείο, στην περιοχή Δασκάλων και Αγ. Ιωάννη.

2. Νησίδες: στην Ψαροπούλα, στα Κρητικά και στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως.

3. Πλατείες: Χαρίτου και Σοφοκλέους στην Παλιά Πόλη.

4. Παιδικοί σταθμοί: στην περιοχή Αγ. Νικολάου, στις οδούς Μοσχόβη, Καβαρινού και Τσιγάντε.

5. Παιδικές χαρές: Όαση, στην περιοχή Ασγούρου και στην οδό Κορδιγκτώνος.

6. Άλλοι χώροι: περιοχή Εργατικών Αγ. Δημητρίου στο Ροδίνι, περιοχή Αγ. Αποστόλων, 2ο Δημοτικό σχολείο Ρόδου, 2ο Λύκειο Ρόδου, 4ο Γυμνάσιο Ρόδου, 16ο Δημοτικό σχολείο Ρόδου, τάφρος με Βιβούρνα και τάφρος με ανθοδέσμη.

· Φυτεύσεις νέων δέντρων, θάμνων και άλλων φυτών:

1. Στην πόλη της Ρόδου φυτεύτηκαν συνολικά 3 δέντρα και 518 θάμνοι, αρωματικά και καλλωπιστικά εποχιακά φυτά σε χώρους, όπως π.χ. στην πλατεία Κύπρου, στον Σταθμό Ταξί, στο ρολόι έξω από το Δημαρχείο, έξω από τον ΕΟΤ, στη νησίδα της Ψαροπούλας, στο πάρκο της οδού Δράμας και στο ΚΑΠΗ του Αγ. Ιωάννη.

2. Στα χωριά Λίνδος, Κάλαθος, Καλυθιές, Κρεμαστή χορηγήθηκαν 5 δέντρα και 181 αρωματικά και καλλωπιστικά φυτά προκειμένου να φυτευτούν σε δημοτικούς χώρους, όπως π.χ. στο 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Κρεμαστής, στην παιδική χαρά Καλυθιών κ.ά.

Τέλος, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Ρόδου, ενημερώνει, επίσης, τους δημότες ότι έχει ήδη προχωρήσει ικανοποιητικά και βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο της καταγραφής δεντροστοιχιών της πόλης της Ρόδου στα πλαίσια δημιουργίας μητρώου δέντρων. Το έργο αυτό άρχισε να υλοποιείται πριν έξι μήνες και θα συνεχιστεί μέχρι τον Ιούλιο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου