Ειδήσεις

Κατέστη ήδη πολύ ελκυστική η νέα μαρίνα Ρόδου

Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον από εταιρείες και μεμονωμένους ιδιοκτήτες σκαφών για ελλιμενισμό στη μαρίνα Ρόδου. Σταδιακά το νησί της Ρόδου, λόγω της μαρίνας, προσελκύει το ενδιαφέρον όσων λατρεύουν το yachting και το sailing και διαφαίνεται η ενίσχυση της συγκεκριμένης μορφής τουρισμού. Τούρκοι, Ισραηλινοί και Ρώσοι είναι οι καλύτεροι «πελάτες» με τους Γερμανούς και Σκανδιναβούς να «τιμούν» επίσης τη μαρίνα.
Ο διευθυντής της εταιρείας «Μαρίνες Ρόδου Α.Ε» κ. Χριστόφορος Χαρίσης, αναφέρει ότι φέτος οι πληρότητες αναμένεται να φθάσουν το 80%, ποσοστό που σημειώθηκε για ένα διάστημα πέρυσι το καλοκαίρι. Φέτος αναμένεται ωστόσο να αυξηθεί ο χρόνος ελλιμενισμού των σκαφών.
«Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου υπήρχαν αυξημένες κρατήσεις και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη μαρίνα. Όλο και περισσότερες ελληνικές και ξένες εταιρείες ενδιαφέρονται να ελλιμενίσουν τα σκάφη τους μακροπρόθεσμα ή βραχυπρόθεσμα. Αυτό είναι βέβαια το αποτέλεσμα των προσπαθειών που έχουμε καταβάλει τα τελευταία δύο χρόνια. Οπωσδήποτε υπάρχει έντονος ανταγωνισμός με τις μαρίνες που υπάρχουν στην γείτονα χώρα. Ωστόσο έχουμε καταφέρει να είμαστε ανταγωνιστικοί και να κερδίσουμε ένα σημαντικό μερίδιο της αγοράς. Η μαρίνα μπορεί να φιλοξενήσει με ευκολία έως 280 σκάφη. Το καλοκαίρι του 2017 και συγκεκριμένα στο διάστημα από το τέλος Αυγούστου έως τέλος το Σεπτεμβρίου φθάσαμε να φιλοξενούμε 220 με 250 σκάφη. Μιλάμε για μία πληρότητα γύρω στο 80%, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Πιστεύουμε ότι θα έχουμε και φέτος τα ίδια ποσοστά πληρότητας αλλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Εμείς ετοιμαζόμαστε για τη νέα σεζόν και ευχόμαστε να κυλήσουν όλα ομαλά», είπε ο κ. Χαρίσης.

Πρόβλημα η αστάθεια
στο Αιγαίο
Μπορεί ο θαλάσσιος τουρισμός να είναι μία πολλά υποσχόμενη δραστηριότητα, αποδεικνύεται όμως με κάθε δεδομένη ευκαιρία η «ευπάθεια» του συγκεκριμένου προϊόντος.
Λόγω των πρόσφατων εξελίξεων με τη σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία, διακρίνεται κάποια υποχώρηση στις κρατήσεις για τον ελλιμενισμό των σκαφών στη μαρίνα. «Τις τελευταίες ημέρες λόγω του περιστατικού της σύλληψης των Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία υπάρχει ένα μούδιασμα στο ενδιαφέρον όχι μόνο από τους γείτονες που έχουν πάθος με την ιστιοπλοΐα και τους αρέσει να έρχονται στη Ρόδο αλλά και λάτρεις του yachting και του sailing απ’ όλη την Ευρώπη. Όταν υπάρχει ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες, λειτουργεί ανασταλτικά. Ελπίζω να λυθεί γρήγορα το θέμα, καθώς η αστάθεια στο Αιγαίο επηρεάζει πολύ το συγκεκριμένο προϊόν. Αν δεν υπάρχουν απρόοπτα, η σεζόν θα είναι καλή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρίσης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου