Ειδήσεις

Μηλιός: Η κυβέρνηση έχει σχέδιο

Στον απόηχο των κομματικών διαδικασιών και στην πορεία των δύσκολων διαπραγματεύσεων ο πρώην υπεύθυνος της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, καθηγητής Γιάννης Μηλιός μιλάει στην Εφημερίδα των Συντακτών. «Υπάρχει σχέδιο, υπάρχει στρατηγική και παρά τα όποια λάθη ή αστοχίες η κυβέρνηση έχει μόνο ένα δρόμο: να πετύχει με ένα άλμα προς τα μπρος δίπλα στους πολίτες που την υποστηρίζουν» αναφέρει.

Ο Γιάννης Μηλιός μιλάει για τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για τον τρόπο που θα αποδώσει αυτή η στρατηγική με μεταρρυθμίσεις, με την αποκατάσταση της δημοκρατίας παντού και με ένα νέο εσωτερικό «μνημόνιο» για την καταπολέμηση της διαφθοράς, της διαπλοκής, της φοροδιαφυγής και του παράνομου πλουτισμού σε βάρος του δημοσίου.

Ο ίδιος δηλώνει έτοιμος να βοηθήσει σε κάθε περίπτωση αυτήν την προσπάθεια ενώ είναι βέβαιος ότι η συστηματική δουλειά που έκανε η οικονομική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους τομείς θα είναι το πολύτιμο εργαλείο για τα επόμενα βήματα.

• Η Αριστερά αποτέλεσε -με όλα τα δεδομένα του ποιοι και γιατί ψήφισαν- τη μοναδική ευκαιρία να μετακινηθεί η κοινωνία σε μια προοδευτικότερη κατεύθυνση όταν ο ναζισμός και η Ακροδεξιά είναι προ των πυλών. Είναι λοιπόν κρίσιμο να εκπληρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις προσδοκίες του κόσμου, διότι διαφορετικά μπροστά μας θα ξαναβρεθεί το μαύρο. Συμμερίζεστε αυτήν την εκτίμηση;

«Συμμερίζομαι 100% την εκτίμηση αυτή και είναι όπλο στη φαρέτρα της σημερινής κυβέρνησης. Ο ναζισμός και τα τάγματα εφόδου που θέλουν να εξουδετερώσουν ό,τι θεωρούν διαφορετικό γιγαντώνονται όταν ακριβώς υπάρχει απονομιμοποίηση του πολιτικού συστήματος. Εχει υποχρέωση λοιπόν και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο να εφαρμόσει η κυβέρνηση το πρόγραμμά της – ο πόλεμος βρίσκεται μπροστά μας και θα διαρκέσει».

Ο Γιάννης Μηλιός επαναλαμβάνει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να εκδιωχθεί από την ΕΕ όχι λόγω νομικού κωλύματος αλλά επειδή θα αποτελούσε καταστροφή όλης της ευρωζώνης.

Ο ίδιος αναφέρεται και στο γεγονός ότι δεν μπήκε στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και μετά στο νέο κυβερνητικό σχήμα: «Ηταν επιλογή μου να μείνει εκτός, διότι με τα δεδομένα που είχαν στη διαθεσή μου, με τις εκτιμήσεις που μπορούσα να κάνω για τα πρόσωπα που θα στελέχωναν την κυβέρνηση, θεώρησα ότι είμαι πιο χρήσιμος στον ΣΥΡΙΖΑ και στη στρατηγική μας να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας και να αλλάξουμε την κοινωνία μη συμμετέχοντας στη Βουλή και την κυβέρνηση».

efsyn.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου