Σε ειδικό καθεστώς εκκαθάρισης εισήλθε η βρετανική ‘bed bank’ και online μεταπωλητής τουριστικών πακέτων On Holiday Group, η οποία ήδη έχει πραγματοποιήσει κρατήσεις ύψους 19 εκατ. λιρών.

Ο Steve Endacott, γενικός διευθυντής της εταιρείας, δήλωσε ότι μια “ευχής έργον” συμφωνία με άλλη bed bank “θα ελαχιστοποιούσε την αναστάτωση στους πελάτες και τους συνεργάτες του ταξιδιωτικό γραφείου On Holiday Group”. Αλλά πρόσθεσε: “Ωστόσο, με λύπη αναφέρουμε ότι μόνο έμία bed bank ήταν πρόθυμη να ολοκληρώσει συμφωνία μαζί μας για να βοηθήσει τα ταξιδιωτικά γραφεία. Δυστυχώς, η συμφωνία ‘ναυάγησε’, λόγω σκοπίμων και ανακριβών διαρροών προς τον ισπανικό Τύπο, μαζί με νομικές περιπλοκές σχετικά με το λογαριασμό του πελάτη” (στον ισπανικό Τύπο είχε γραφτεί ότι η Hotelbeds και η Jumbo Tours βρίσκονταν σε συζητήσεις με την On Holiday Group, ώτσε να αναλάβουν τις υπάρχουσες κρατήσεις της).

Η κατάρρευση της On Holiday Group αναμένεται να αφήσει στους πιστωτές της, κυρίως ξενοδοχεία στο εξωτερικό, απλήρωτα χρέη ύψους τουλάχιστον 7. εκατ. λιρών.

Ο Endacott ανέφερε ότι ποσά που εισπράχθηκαν από τους τουριστικούς πράκτορες κρατούνταν σε κλειστούς λογαριασμούς πελατών και θα επιστραφούν τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο, οι πελάτες θα πρέπει να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους στα θέρετρα και να αξιώσουν την επιστροφή των χρημάτων τους από τους τουριστικούς πράκτορες.

“Είμαι απόλυτα συντετριμμένος και ζητώ από τα βάθη της καρδιάς μου συγνώμη σε 65 ανθρώπους που θα χάσουν τη δουλειά τους, εκτός εάν η διοίκηση μπορέσει να βρει αγοραστή πρόθυμο να τους απασχολήσει τις επόμενες εβδομάδες”, δήλωσε ο Endacott.

Ο εμπορικός εταίρος της On Holiday Group, Euros Rooms Direct, έχει επίσης σταματήσει να δέχεται κρατήσεις.

Πηγή: traveldailynews.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ