Συνέντευξη Τύπου με αφορμή την επίδειξη μόδας ΑΜΕΑ στη Ρόδο, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα έδωσαν χτες η αντιδήμαρχος κα Άννα Ζωάννου και η κ. Σύλβια Αντώναρου (Miss ΕΛΛΑΣ 1988 αλλά και ΑΜΕΑ η ίδια, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα της ζωής της).
Όπως δήλωσε η κα Ζωάννου: «Είναι πράγματι πολύ ενθαρρυντικό αυτό που έγινε, και τι ακόμη μπορεί να γίνει στην Ρόδο για άτομα με ειδικές δεξιότητες. Η εκδήλωση αυτή ήταν πολύ επιτυχημένη και παρά το γεγονός πως δεν υπήρχε πολύς χρόνος, τελικά κάναμε κάτι πρωτόγνωρο για το νησί μας. Εμείς ως Δήμος Ρόδου, αγκαλιάσαμε αυτή την δράση, με το υπηρεσιακό προσωπικό των δομών μας από την Κοινωνική Πολιτική, εθελοντές, πολίτες, εκπροσώπους των συλλόγων και πολλούς ακόμη. Ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος, είναι θετικός σε τέτοιες εκδηλώσεις και στηρίζει κάθε τέτοια δράση». Ταυτόχρονα ευχαρίστησε την κα Αντώναρου και τους χορηγούς, που στήριξαν την οργάνωση και την φιλοξενία.
Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών παρα-Ολυμπιονίκες και αγωνιστές της ζωής, που ανέβηκαν στην πασαρέλα μαζί με αρτιμελή μοντέλα, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι «δεν υπάρχουν άνθρωποι με ειδικές ανάγκες, μόνον άνθρωποι», όπως άλλωστε έχει επισημάνει η πρωτεργάτρια αυτής της πρωτοβουλίας, η κ. Σύλβια Αντώναρου, σε συνέντευξή της προς την «δημοκρατική»
Όπως δήλωσε, η επιτυχία της εκδήλωσης ήταν τόσο μεγάλη στη Ρόδο που ήδη προγραμματίζεται ανάλογη και για το καλοκαίρι του 2018.
«Η Ρόδος απέδειξε ότι είναι πράγματι το ‘Νησί των Ιπποτών’! Είναι σημαντικό ότι οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να ενταχθούν στην καθημερινότητα και να νιώθουν όμορφα» ανέφερε, ευχαριστώντας όλους όσοι συνέβαλαν.
Οπως έγραψε και χθες η «δ» στην εκδήλωση έλαβαν μέρος ο χρυσός παραολυμπιονίκης του Ρίο στην άρση βαρών Παύλος Μάμαλος, ο διεθνής ποδοσφαιριστής και πλέον ποδοσφαιριστής της Εθνικής ομάδας ακρωτηριασμένων Θανάσης Σύρμας, οι αθλητές της ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο Γ.Σ. Δωδεκάνησος Χρήστος Μαρτσάκης, Γιώργος Μιχάλης Παπαναστασίου και Σάββας Χαρτερός, ο χρυσός και χάλκινος παραολυμπιονίκης στο Σίδνεϋ και στο Πεκίνο στο άλμα εις μήκος Θανάσης Μπαράκας, ο χάλκινος παραολυμπιονίκης στίβου στο Πεκίνο Γιάννης Πρώτος, παιδιά από τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ Ρόδου αλλά και αρτιμελή μοντέλα με καριέρα στο χώρο της μόδας.

Οι εκδηλώσεις του Δήμου
Η κα Ζωάννου αναφέρθηκε ακόμη, στον προγραμματισμό της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής που θα γίνονται τμηματικά την περίοδο των εορτών:
«Ο Δήμος Ρόδου, φιλοξενεί πολλές κοινωνικές δομές μέσα από τις οποίες θα φροντίσουμε να γίνουν πολλές εκδηλώσεις με επίκεντρο τα παιδιά, για να νιώσουν όλοι την ‘ζεστασιά’ των εορτών. Αυτό θα γίνει και σε όλα τα χωριά του νησιού, με τους πολιτιστικούς συλλόγους και τους ντόπιους φορείς» όπως είπε.
Η κα Ζωάννου, τόνισε επίσης πως η δημοτική αρχή, θα διαθέσει τρόφιμα, παιχνίδια, και είδη πρώτης ανάγκης για οικογένειες συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη –ειδικά αυτές τις γιορτές. «Δεν θέλουμε να μείνει ούτε μία οικογένεια χωρίς αυτά που έχουν ανάγκη την περίοδο των εορτών».
Το πρόγραμμα και τα είδη που θα διανεμηθούν μέσα από τις κοινωνικές δομές του Δήμου Ρόδου, θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω.

Θυμίζουμε ότι στις 22 Οκτωβρίου 2017, είχαν πραγματοποιηθεί παράλληλες εκδηλώσεις σε επτά διαφορετικά σημεία της Ρόδου με επίκεντρο το Ροδίνι, και με τίτλο: «Συμμετέχω – Διασκεδάζω – Προσφέρω», όπου σημειώθηκε μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία. Εκεί συγκεντρώθηκαν πολλά τρόφιμα τα οποία θα διαμοιραστούν σε άπορες οικογένειες στις επόμενες 10 ημέρες. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πρόκειται για «καλάθια» με τρόφιμα μακράς διαρκείας αλλά και με κοτόπουλα που εξασφάλισε η αντιδήμαρχος κα Ζωάννου για τους συμπολίτες μας.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ