Ρεπορτάζ

Ποινική διαπραγμάτευση σε υπόθεση υπεξαίρεσης ύψους 714.852,02 ευρώ!

Χθες εξετάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων υπόθεση με κατηγορούμενους δύο λογιστές, έναν πρώην δημοτικό σύμβουλο και πρώην πρόεδρο δημοτικής επιχείρησης στον Δήμο της Κω και του αδελφού του και ακόμη δύο συγκατηγορούμενούς τους (έναν άνδρα και μια γυναίκα) που ενεπλάκησαν σε υπόθεση υπεξαίρεσης ύψους 714.852,02 ευρώ.
Οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι, δια του συνηγόρου τους κ. Κώστα Χαλκιά υπέβαλαν αρμοδίως στον Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου πρόταση – πρακτικό ποινικής διαπραγμάτευσης αποδεχόμενοι ότι τέλεσαν τα αδικήματα που τους αποδίδονται. Το δικαστήριο τους επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 ετών με 3ετή αναστολή και τους άφησε ελεύθερους με τους περιοριστικούς όρους της παρακολούθησής τους από κοινωνική λειτουργό και εμφάνισής τους στο ΑΤ Κω μια φορά κάθε 3 μήνες. Η δίκη συνεχιζόταν μέχρι αργά χθες το απόγευμα για τους συγκατηγορούμενους τους και το δικαστήριο έκρινε ότι το αδίκημα που τέλεσαν έχει υποπέσει σε 5ετή παραγραφή ως πλημμέλημα και έπαυσε οριστικά την δίωξη εις βάρος τους.
Τους συγκατηγορούμενούς τους εκπροσωπούν οι δικηγόροι κ.κ. Μιχάλης Καντιδενός και Δημήτριος Ν. Δρόσος, ενώ ως συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας παρέστησαν δικηγόροι κκ. Διονυσία Τελή, Κώστας Κουτσαντώνης και Δημήτρης Β. Δρόσος.
Στους δύο πρώτους κατηγορούμενους, όπως έγραψε η “δημοκρατική”, αποδίδεται ότι στο χρονικό διάστημα από 1 Ιανουαρίου 2006 έως και 31 Δεκεμβρίου 2014, ενώ ανέλαβαν έναντι των αντισυμβαλλομένων τους την επιμέλεια του συνόλου των λογιστικών τους υποθέσεων και ειδικότερα, την ενημέρωση των λογιστικών τους βιβλίων, την σύνταξη και υποβολή στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., ΙΚΑ, Δήμο Κω, ΟΑΕΕ όλων των αναγκαίων δηλώσεων, μεταξύ των οποίων και των δηλώσεων ΦΠΑ και την οικονομική τακτοποίησή τους, υπεξαίρεσαν από 20 πελάτες τους ποσό ύψους 714.852,02 ευρώ!!
Στο ίδιο χρονικό διάστημα Ιανουαρίου 2009 – Δεκεμβρίου 2014, ο πρώτος φέρεται παραπέρα να κατάρτησε και να έκανε χρήση πλαστών εγγράφων για να παραπλανήσει υπαλλήλους του ΙΚΑ, της Δ.Ο.Υ. και του Δήμου Κω.
Του αποδίδεται παραπέρα ότι τον Σεπτέμβριο του 2014 εξέδωσε μια ακάλυπτη επιταγή ύψους 15.000 ευρώ και περαιτέρω ότι και οι δύο προκάλεσαν υπαλλήλους στο ΚΕΠ Κω να εκδώσουν ψευδείς βεβαιώσεις και συγκεκριμένα να θεωρήσουν το γνήσιο της υπογραφής πολιτών χωρίς οι ίδιοι να είναι παρόντες σε υπεύθυνες δηλώσεις – εξουσιοδοτήσεις.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου