Ρεπορτάζ

Ειδικός σύμβουλος του προέδρου του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου Α.Ε ο πρώην δήμαρχος Χάλκης Μιχάλης Πατρός

Με την υπ’ αρίθμ. 1/3.11.2020 απόφαση του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγάιου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, προέδρου της Ανώνυμης Εταιρείας «Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νοτίου Αιγαίου» με τον διακριτικό τίτλο «ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου Α.Ε» προσελήφθη ως ειδικός σύμβουλος του ο πρώην δήμαρχος Χάλκης κ. Μιχάλης Πατρός.

Είχε προηγηθεί η υπ’ αριθ. πρωτ. 23/22-10-2020 Δημόσια Γνωστοποίηση για πλήρωση μιας θέσης Eιδικού Συμβούλου Προέδρου ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου Α.Ε και η υπ’ αριθ. πρωτ. 26/29-10-2020 εμπρόθεσμη υποβληθείσα μοναδική αίτηση με τα συν/να δικαιολογητικά, (που κατατέθηκαν σε σφραγισμένο φάκελο), του κ. Πατρού.
Στο διατακτικό της απόφασης αναφέρονται τα εξής:
«Προσλαμβάνουμε ως Ειδικό Σύμβουλο, για την επικουρία του Προέδρου του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, τον κ. Πατρό Μιχάλη του Αντωνίου, πρώην Δήμαρχο Χάλκης.
Ο ανωτέρω θα υπόκειται στην ιεραρχική εξάρτηση του Προέδρου και θα ασκεί καθήκοντα επιτελικά χωρίς αποφασιστικές αρμοδιότητες
Το αντικείμενο των καθηκόντων που θα ασκεί είναι η παροχή συμβουλών και η διατύπωση εξειδικευμένων γνωμών, γραπτών ή προφορικών στον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του Φορέα σε θέματα που αφορούν την υλοποίηση συνεργασιών με αντίστοιχους Φορείς, Ο.Τ.Α, την συμμετοχή σε εθνικά χρηματοδοτικά προγράμματα και άλλες συναφείς πρωτοβουλίες με σκοπό την διαχείριση των αποβλήτων και την εξοικονόμηση πόρων.
Οι συνολικές δαπάνες μισθοδοσίας και εργοδοτικών εισφορών θα βαρύνουν τον Κ.Α. 60.00 (Αποδοχές και εργοδοτικές εισφορές υπαλλήλων ειδικών θέσεων) του προϋπολογισμό του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου Α.Ε οικονομικού έτους 2020.
Για την πρόσληψη θα υπογραφεί ειδική σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου από την οποία θα συναφθεί η εργασιακή σχέση και θα αρχίσει η υποχρέωση για παροχή υπηρεσιών».
Ο κ. Πατρός ανήρτησε στην σελίδα του στο Facebook το ακόλουθο ευχαριστήριο:
«Καλημέρα, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια τον Πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.( ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ) και Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κύριο Γιώργο Χατζημαρκο, για την τιμή και την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο μου, με αποτέλεσμα να με επιλέξει ως ειδικό σύμβουλο του στον ΦΟΔΣΑ. Κρατώ αυτό πού λέει, εμείς είμαστε για τα δύσκολα.
Πιστεύω
ότι με καλή διάθεση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για άλλη μια φορά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα δείξει και θα αναδείξει της δυνατότητες της σε ένα πολύ μα πάρα πολύ δύσκολο έργο. Αυτό που του υπόσχομαι και χρειάζεται άλλωστε είναι, δουλειά, δουλειά, δουλειά. Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου