Τοπικές Ειδήσεις

Νέα προβλήματα σε σχολεία της Pόδου με κρούσματα κορωνοϊού αυτή τη φορά σε μαθητές!

«Λουκέτο» σε τμήματα δύο σχολείων στην πόλη της Ρόδου μπήκε χθες, έπειτα από επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού για πρώτη φορά στην μαθητική κοινότητα, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ανησυχία μέχρι να διαπιστωθεί τι ακριβώς συμβαίνει και να γίνουν οι σχετικές επίσημες ανακοινώσεις στους γονείς.

Ειδικότερα, χθες, εντοπίσθηκε θετικός σε κορωνοϊό ένας μαθητής της Β’ τάξης στο 3ο Λύκειο Ρόδου (Καπνοβιομηχανία) και ένας μαθητής της Γ΄Τάξης του 4ο Λυκείου Ρόδου γι αυτό και κρίθηκε επιβεβλημένο από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου να κλείσουν τμήματα και των δύο σχολείων, μια ημέρα πριν την τελευταία ημέρα λειτουργίας των μονάδων ενόψει του lockdown σε όλη τη χώρα.
Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης ακολουθώντας όλα τα σχετικά πρωτόκολλα, αποφάσισε το κλείσιμο της Γ1 τάξης και Γ2 τάξης του 4ου Λυκείου και στο 3ο Λύκειο Ρόδου έκλεισαν το τμήμα Β2 θετικής κατεύθυνσης και το Β2 τμήμα των γερμανικών.
Ωστόσο, μόλις έγινε γνωστό ότι ελήφθη απόφαση να κλείσουν δύο τμήματα στο 3ο Λύκειο Ρόδου λόγω εμφάνισης κρούσματος κορωνοϊού σε συμμαθητή τους, οι μαθητές των υπόλοιπων τμημάτων της Β΄Λυκείου, αποφάσισαν μόνοι τους να επιστρέψουν στα σπίτια τους, χωρίς να υπάρχει καμία σχετική απόφαση είτε από το σχολείο είτε από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα να επικρατήσει σύγχυση και αναστάτωση. Τα μαθήματα στο 3ο Λύκειο Ρόδου θα συνεχιστούν και σήμερα Παρασκευή κανονικά, πλην των δύο τμημάτων της Β΄Λυκείου για τα οποία υπάρχει σχετική απόφαση αναστολής, ενώ κανονικά θα λειτουργήσει και το 4ο Λύκειο Ρόδου ομοίως πλην των δύο τμημάτων που έκλεισαν χθες.

Αναστάτωση
στο Γυμνάσιο Καλυθιών
Αναστάτωση επικράτησε χθες το πρωί στο Γυμνάσιο Καλυθιών το οποίο λειτούργησε κανονικά έπειτα από την μία ημέρα αναστολής λειτουργίας του- καθώς εκπαιδευτικός ο οποίος παραδίδει μαθήματα και εκεί και στο Γυμνάσιο Ιαλυσού βρέθηκε θετικός σε τεστ κορωνοϊού- ωστόσο πολλοί γονείς δεν επέτρεψαν στα παιδιά τους να παρακολουθήσουν μαθήματα. Όπως έγινε γνωστό ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ζήτησε να γίνουν τεστ στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς πριν επιστρέψουν στις τάξεις προκειμένου να διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει άλλο κρούσμα κορωνοϊού, ωστόσο αυτό δεν έγινε καθώς αρμοδίως δεν κρίθηκε απαραίτητο. Ετσι, αρκετά παιδιά με την προτροπή των γονέων τους αποχώρησαν από το σχολείο είτε δεν πήγαν καθόλου ενώ κάποια άλλα μπήκαν στις τάξεις για να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους.

Η εμφάνιση κρουσμάτων πάντως σε μαθητές, έχει θορυβήσει από χθες τους γονείς αλλά και τους εκπαιδευτικούς, πολλοί από τους οποίους δέχθηκαν με ανακούφιση τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για την εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης στα Γυμνάσια και στα Λύκεια της χώρας, καθώς όπως φαίνεται πλέον από τα στοιχεία, ο κορωνοϊός έχει κάνει αισθητή την παρουσία του και στη Ρόδο.
Να σημειωθεί ότι, κλειστό θα παραμείνει και σήμερα το γυμνάσιο Ιαλυσού λόγω της εμφάνισης κρούσματος σε εκπαιδευτικό.

Τηλεκπαίδευση
στο δημοτικό σχολείο
Μασάρων
Από την πρώτη κιόλας ημέρας κλεισίματος του σχολείου των Μασάρων, λόγω εμφάνισης κρούσματος κορωνοϊού σε εκπαιδευτικό, τέθηκε σε εφαρμογή χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα η διαδικασία της τηλεκπαίδευσης μέσω της ειδικής πλατφόρμας του Υπουργείου Παιδείας. Δάσκαλοι και μαθητές είναι πανέτοιμοι για το ενδεχόμενο προσωρινής αναστολής στη λειτουργία των σχολείων και ήδη εξοικειωμένοι με το σχετικό πλάνο του Υπουργείου, και έτσι μπήκε σε εφαρμογή ήδη από την Τετάρτη η τηλεκπαίδευση, χωρίς να χαθεί ούτε μια ώρα διδασκαλίας όπως διαβεβαίωσε ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Χ. Ψαράς, μιλώντας στη «δ». Επιπλέον, ανέφερε ότι όλα κυλούν ομαλά στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της Δωδεκανήσου, τα οποία και θα παραμείνουν ανοικτά στη διάρκεια του lockdown, όπου τηρούνται κατά γράμμα τα πρωτόκολλα και μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιαστεί κανένα κρούσμα covid σε μαθητή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Όπως έκανε γνωστό ο κ. Χ. Ψαράς, στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία όλα εξελίσσονται ομαλά και λιγότερα από 10 παιδιά σε όλα τα Δωδεκάνησα από την αρχή της σχολικής χρονιάς τέθηκαν για προληπτικούς λόγους σε καραντίνα, λόγω επαφής τους με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο οικογενειακό περιβάλλον, δύο εκ των οποίων -αδέλφια- που φοιτούν σε σχολείο της Ρόδου, τέθηκαν προληπτικά σε κατ΄οίκον περιορισμό από χθες καθώς ο μπαμπάς τους επιβεβαιώθηκε ότι νοσεί από covid.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι και χθες στην σελίδα του Υπουργείου Παιδείας, για τα κλειστά σχολεία στη Pόδο, γινόταν αναφορά μόνο στο σχολείο Μασάρων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου