Ειδήσεις

Πανελλήνιες Εξετάσεις: Σταδιακά ελεύθερη η εισαγωγή στα Πανεπιστήμια

Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου στόχος είναι σταδιακά η πρόσβαση στα Πανεπιστήμια να γίνεται με βάση το απολυτήριο λυκείου, ουσιαστικά δηλαδή να καταργηθούν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Όπως μάλιστα αναφέρει στη συνέντευξή του ο κ. Γαβρόγλου το σχέδιο του υπουργείου Παιδεία προβλέπει την κατάργηση του κλειστού αριθμού των εισακτέων στις σχολές με ταυτόχρονη αναβάθμιση του απολυτηρίου.

Το σχέδιο αυτό, λέει ο υπουργός δεν είναι δυνατό να επιτευχθεί εάν δεν υπάρξουν πρώτα τα ιδρυθούν τα νέα Τμήματα και εάν δεν ξεκινήσει το νέο σύστημα για το νέο Λύκειο.

Αυτό που είναι βέβαιο πάντως είναι ότι η διαδικασία για τα νέα τμήματα έχει ξεκινήσει και δεν αποκλείεται ορισμένα από τα τμήματα να τα δούμε νωρίτερα απ’ ό,τι σήμερα υπολογίζεται.

Καθοριστικό ρόλο σε αυτό θα παίξει και η αναδιοργάνωση των ΑΕΙ της χώρας.

Όπως επισημαίνει ο υπουργός ορισμένα Πανεπιστήμια και ΑΕΙ όπως αυτό της δυτικής Αττικής ολοκληρώνουν γρήγορα τις συνέργειές τους και δεν αποκλείεται να τα δούμε σύντομα στο μηχανογραφικό, ακόμη και στις Πανελλήνιες Εξετάσεις του 2018.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα αρχίσει να λειτουργεί από την 1η Ιανουαρίου του 2018.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου