Πολιτιστικά

“Ο Αργαλειός της Ανατολής” στη Ρόδο για δύο παραστάσεις

Μία παιδική παράσταση, με πανέμορφα συναισθήματα και διδαχές αλλά και γέλιο και συγκίνηση, “Ο Αργαλειός της Ανατολής”, έρχεται στην Ρόδο την Κυριακή 9 Οκτωβριου για δυο παραστάσεις στις 17.00 και 19.00 η ώρα,στην μεγάλη αίθουσα του κινηματογράφου ΠΑΛΛΑΣ CINEMA CENTER.

Η παράσταση έχει ενταχθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πρόγραμμα της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Έτος 2022: Ένα παιδί πλησιάζει τη γιαγιά Ανατολή και παρακολουθεί με λεπτομέρεια την τεχνική της και μέσα από τα ερωτήματα που της θέτει καθημερινά ξεδιπλώνεται μια ξεχωριστή σχέση.

Ο μικρός ήρωας του έργου βρίσκει απαντήσεις σε προσωπικά του ερωτήματα μέσα από την επικοινωνία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους. Ο αργαλειός και τα πολύχρωμα νήματα που χρησιμοποιεί η γιαγιά Ανατολή και η επικοινωνία μαζί της, τον βοηθούν να εκφράσει τις σκέψεις και τα συναισθήματά του, ανακαλύπτει τη δύναμη της θέλησης, της εν συναίσθησης και του αυτοελέγχου. Αρχίζει να μεταδίδει το βίωμα του στην οικογένεια και στους φίλους του. Από γειτονιά σε γειτονιά αρχίζει να διαδίδεται η σπουδαιότητα της ανυφάντρας γιαγιάς Ανατολής. Γίνεται πόλος έλξης για μια ολόκληρη κοινωνία που έχει παραδοθεί στο άγχος και την αβεβαιότητα της σύγχρονής εποχής.

Η παράσταση μέσα από την τέχνη του αργαλειού, μας προσκαλεί αλλά και προκαλεί να αναρωτηθούμε ποιες είναι οι αξίες μας, να υπενθυμίσει τα ήθη και τα έθιμα της χώρας μας, να αφυπνίσει τη δύναμη που έχουμε μέσα μας, την σημαντικότητα της συνεργασίας και της συναισθηματικής ισορροπίας.

Κάθε κλωστή της κρύβει και μια ιστορία , μια σκέψη , ένα συναίσθημα .Το μόνιμο χαμόγελό της πυροδοτεί και πάλι την ελπίδα!

Μια παράσταση ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, με πολλά μηνύματα για μικρούς και μεγάλους που συνοδεύεται με πολύ γέλιο, τραγούδι και χορό, η ο οποία έχει ενταχθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στα δεδομένα της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Για την παράσταση δημιουργήθηκε σε πραγματικό μέγεθος, αντίγραφο του αρχαίου κάθετου αργαλειού.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Kείμενο – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Πιέτρης (συγγραφέας 8 θεατρικών έργων για παιδιά )

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαρία Καμακάρη , Ειρήνη Βασιλοπούλου , Αρης Μακρής Δημήτρης Πιέτρης, Τόνια Παπαδάκη

Αφήγηση: Βίκυ Τσιανίκα (Η νέα Πρεσβευτής του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας και ραδιοφωνική παραγωγός στην εκπομπή ¨Η φωνή της Ελλάδος΄΄ στο Τρίτο πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας)

Μουσική: Ματούλα Ζαμάνη

Ειρήνη Τριανταφυλλίδη – Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης

Ζωντανή μουσική Κρουστό : Ειρήνη Βασιλοπούλου

Eικαστική επιμέλεια- Ζωγραφική- Σκηνικά: Σπανόπουλος Γιάννης,

Κατασκευή Σκηνικών: Τάκης Ακριτόπουλος

Κοστούμια- κατασκευές: Γιάννης Σπανόπουλος- Γεσθημανή Κωταίδου

Χορογραφίες: Πανάς Θεόδωρος Μακιγιάζ: Freddy Make Up Stage- Φρέντυ Καλομπράτσος

Ψηφιακές προβολές & 3D Mapping: James D. Graphic desigher: Γιάννης Κουτρούμπας

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου