Σε αναμονή των σχετικών εγκυκλίων για τη διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου στη ΝΔ, τελούν τα στελέχη του κόμματος τοπικά.
Αυτό δήλωσε χθες η πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Νατάσα Βενετοκλή με αφορμή την έναρξη των διαδικασιών για την εκλογή προέδρου.
«Η ΝΟΔΕ θα βοηθήσει στην εκλογική διαδικασία. Ο νομός Δωδεκανήσου είναι από τους πιο δύσκολους. Χρειάζεται γι’ αυτό καλός συντονισμός. Αναμένουμε τις σχετικές εγκυκλίους. Είμαστε έτοιμοι να διεξάγουμε τις εσωκομματικές εκλογές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», δήλωσε η κ. Βενετοκλή
Σε ερώτηση σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών η κ. Βενετοκλή δήλωσε:
«Οι σχετικές ανακοινώσεις για το θέμα αυτό, θα γίνουν από την κεντρική εφορευτική επιτροπή της ΝΔ».
Η κ. Νατάσα Βενετοκλή αναφέρθηκε και στη συνεδρίαση των μελών της ΝΟΔΕ που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου.
«Η συζήτηση εστιάστηκε στα αποτελέσματα των εκλογών. Τώρα μπορούμε να δούμε πιο καθαρά τα λάθη και τις παραλείψεις μας. Έγιναν όμως και σωστές κινήσεις. Στα Δωδεκάνησα είχαμε σημαντική απώλεια δυνάμεων. Πρέπει όλοι να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Παρά την ήττα, εμείς μπορούμε να κοιτάμε τους πολίτες στα μάτια γιατί δεν λαϊκίσαμε και είπαμε την αλήθεια και μόνο. Παρουσιάσαμε τις θέσεις της παράταξής μας και εξηγήσαμε τον τρόπο με τον οποίο θα χειριστούμε όλα τα θέματα από εδώ και στο εξής. Ο κόσμος όμως είχε αποφασίσει να δώσει δεύτερη ευκαιρία στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ», δήλωσε η κ. Βενετοκλή και πρόσθεσε πως η ΝΔ θα συνεχίσει να πολιτεύεται κόντρα στο λαϊκισμό.
«Η ΝΔ θα συνεχίσει να είναι το κόμμα της αλήθειας και της λογικής για τους Δωδεκανησίους και οχι μόνο. Θα πάμε κόντρα στο λαϊκισμό», τόνισε η πρόεδρος της ΝΟΔΕ.
Σε ερώτηση σχετικά με τις διαγραφές στελεχών από τη ΝΔ, η κ. Βενετοκλή δήλωσε πως το θέμα θα απασχολήσει την επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος.
«Έχει δημιουργηθεί θέμα με ορισμένα στελέχη που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορους τομείς (του κόμματος) και υπερέβησαν τον κώδικα δεοντολογίας. Πιστεύω πως δεν θα πρέπει να ξεπερνάμε ορισμένα πράγματα και να προσβάλλουμε τον πολιτικό χώρο τον οποίο υπηρετούμε. Θα συγκληθεί μέσα στις επόμενες ημέρες η τοπική επιτροπή δεοντολογίας και θα εξετάσει τις καταγγελίες που έχουν γίνει για στελέχη της ΝΔ στη Ρόδο και σε άλλα νησιά. Η γνωμοδότηση θα σταλεί στην κεντρική επιτροπή δεοντολογίας», εξήγησε η κ. Βενετοκλή και πρόσθεσε πως η απόφαση για διαγραφές ή εκπτώσεις στελεχών από αξιώματα, θα ληφθεί από τα μέλη της κεντρικής επιτροπής δεοντολογίας της ΝΔ.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ