Ξεκινά σήμερα Τρίτη 6 Οκτωβρίου, η ανανέωση των συμβάσεων μίσθωσης των δημοτικών καταστημάτων που λειτουργούν στο κτιριακό συγκρότημα της Νέας Αγοράς.
Όπως δήλωσε χθες ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Δήμος Μουτάφης η διαδικασία επανακαθορισμού των αντικειμενικών αξιών για τα δημοτικά καταστήματα που λειτουργούν στο κτιριακό συγκρότημα της Νέας Αγοράς έχει ολοκληρωθεί.
Σημειώνεται πως τα μισθώματα και για τα δημοτικά καταστήματα που λειτουργούν στο κτιριακό συγκρότημα της Νέας Αγοράς υπολογίζονται με βάση τις αντικειμενικές αξίες.
«Θα ξεκινήσει από αύριο Τρίτη, 6 Οκτωβρίου, η διαδικασία για την υπογραφή των συμβάσεων μίσθωσης. Η αρχή θα γίνει με τους επιχειρηματίες που έχουν τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους. Οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες θα αρχίσουν να καλούν τους επιχειρηματίες για να υπογράψουν τα σχετικά έγγραφα. Δεν χρειάζεται δηλαδή να σπεύσουν όλοι μαζί και να δημιουργηθεί συνωστισμός», δήλωσε ο κ. Δήμος Μουτάφης.
Σε ερώτηση σχετικά με τις υποχρεώσεις που θα πρέπει να τακτοποιήσουν οι επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται στο κτιριακό συγκρότημα της Νέας Αγοράς για να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις, ο κ. Δήμος Μουτάφης δήλωσε:
«Θα πρέπει να έχουν πληρώσει τα μισθώματα για τα καταστήματά τους μέχρι και τον Απρίλιο του 2014. Επίσης θα πρέπει να έχουν ρυθμίσει και τις υπόλοιπες οφειλές τους προς το Δήμο. Η διαδικασία δεν προχώρησε γρήγορα γιατί οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες δεν μπορούσαν να ξεχωρίσουν τους δύο διαφορετικούς τρόπους πληρωμής. Μετά από προσπάθειες και συνεννόηση με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Γιάννη Περδίκη μπορούμε να προχωρήσουμε. Είναι τώρα δυνατό να εκδίδονται όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την ανανέωση των νέων συμβάσεων για τις μισθώσεις των δημοτικών καταστημάτων».
Ο κ. Δήμος Μουτάφης δήλωσε ακόμα πως αρκετοί επιχειρηματίες έχουν τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους.
«Αρκετοί επιχειρηματίες, κυρίως αυτοί που δεν οφείλουν πολύ μεγάλα ποσά, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και πλήρωσαν τα χρήματα που όφειλαν. Δεν υπήρξε προθυμία για πληρωμές από τους μεγαλο-οφειλέτες. Η αυστηρότητα που δείξαμε στο συγκεκριμένο θέμα ωφέλησε το Δήμο», δήλωσε ο κ. Μουτάφης.
Σε ερώτηση σχετικά με την προθεσμία που έχουν στη διάθεσή τους οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο κτιριακό συγκρότημα της Νέας Αγοράς για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους προς το Δήμο, ο κ. Μουτάφης δήλωσε:
«Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα πρέπει όλοι οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο κτιριακό συγκρότημα της Νέας Αγοράς να έχουν εξοφλήσει τις οφειλές που δημιουργήθηκαν μέχρι τον Απρίλιο του 2014 και να ρυθμίσουν τις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους».
Ο κ. Μουτάφης αναφέρθηκε και στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου Ρόδου.
«Είναι θέμα χρόνου να δημοσιευθεί στο διαδικτυακό τόπο “Διαύγεια” η προκήρυξη για την παραχώρηση της εκμετάλλευσης του “Ακταίον”. Σύντομα θα ανακοινωθεί από τη “ΔΕΡΜ ΑΕ” και η ημερομηνία για τη διενέργεια του σχετικού διαγωνισμού», δήλωσε ο κ. Μουτάφης.
Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος αναφέρθηκε και στο διαγωνισμό που θα διεξαχθεί για την παραχώρηση της εκμετάλλευσης του ακινήτου που φέρει την ονομασία «Ιαλύσιον», σε ιδιώτες.
«Καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί. Η διαδικασία για την ετοιμασία της σχετικής προκήρυξης, έχει προχωρήσει πολύ», δήλωσε ο κ. Δήμος Μουτάφης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ