Ειδήσεις

O κ. Χ. Κόκκινος στον εορτασμό για την 70η επέτειο από την Επανάσταση της Καρπάθου

EΠΙΚΑΙΡΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΙ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ : « Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει ούτε αλυσίδα στου Ρωμιού και στου αγεριού το πόδι…»
Στον επίσημο εορτασμό για την 70η Επέτειο από την Επανάσταση της Καρπάθου παρέστη και μίλησε ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος ανταποκρινόμενος σε τιμητική πρόσκληση που έλαβε .
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το σύλλογο Απανταχού Μενετιατών Καρπάθου στην Αίθουσα εκδηλώσεων Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά την Κυριακή 5-10-2014 .
Στην τοποθέτηση του ο κ. Χ.Κόκκινος επισήμανε την αξία που έχουν – στη κρίσιμη συγκυρία που βιώνουμε – οι εκδηλώσεις που προάγουν την ιστορική αλήθεια, εμπνέουν και εκπέμπουν διαχρονικά μηνύματα . Στην σύγχρονη Ελλάδα η ανάγκη για θετικά πρότυπα αλλά και γνώση της ένδοξης ιστορίας μας αποτελούν αναγκαιότητα . Είναι επίσης σημαντικό να γίνουν γνωστά και να διδαχθούν συνολικά τα σημαντικά ιστορικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο νησιωτικό σύμπλεγμα της Δωδεκανήσου στα σχολεία της ακριτικής περιοχής μας . Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους σ’ αυτήν τη διαδικασία φορείς θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια.
Τέλος κλείνοντας εκτιμώ ότι οι στίχοι : «Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει ούτε αλυσίδα στου Ρωμιού και στου αγεριού το πόδι » είναι επίκαιροι όσο ποτέ .

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου