Τοπικές Ειδήσεις

Απορρίφθηκε και η νέα αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης πολιτικού μηχανικού

Με διάταξη, που εξέδωσε χθες η Ανακρίτρια Ρόδου, απορρίφθηκε και η νέα αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους, πολιτικού μηχανικού της Ρόδου, κατηγορούμενου για απάτη κατ’ εξακολούθηση κατά συναυτουργία και κατά μόνας από υπαίτιο που διαπράττει απάτες κατ’ επάγγελμα, το συνολικό όφελος ή ζημία της οποίας υπερβαίνει το ποσό των 30.000 € αλλά και των 120.0000 € και σε απόπειρα.
Στην αίτησή του επεσήμανε ότι η προσωρινή του κράτηση διατάχθηκε χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο εναντίον του, πέραν των εγκλήσεων και των αντιφατικών καταθέσεων των μαρτύρων των εγκαλούντων.
Ισχυρίζεται ότι οι μηνύσεις εις βάρος του υπεβλήθησαν, στην μεν πρώτη περίπτωση, όταν εξέδωσε διαταγή πληρωμής για προσωπικό δάνειο που είχε συνάψει με την μηνύτρια, ύψους 28.000 € προκειμένου να αποφύγει την επιστροφή των χρημάτων, στην δε περίπτωση ζεύγους, προκειμένου να τον πιέσουν να επιστρέψει αμοιβές που είχε λάβει για παρασχεθείσες υπηρεσίες.
Τονίζει παραπέρα ότι έχει παρέλθει χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των εννέα μηνών που βρίσκεται στη φυλακή συγχρωτιζόμενος με κοινούς εγκληματίες ενώ επιβάλλονται περιοριστικοί όροι σε άτομα τα οποία συνελήφθησαν με μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.
Η Ανακρίτρια έκρινε ότι ο κατηγορούμενος τυγχάνει πρόσωπο που διαπράττει απάτες κατ’ επάγγελμα, καθώς σε όλες τις ανωτέρω επιμέρους πράξεις της απάτης, προέβη όχι ευκαιριακώς αλλά βάσει σχεδίου, καθόσον από την επανειλημμένη τέλεση της πράξης, την επιμονή, την οργανωμένη ετοιμότητά του, και την υποδομή που είχες οργανώσει (εκμετάλλευση της ιδιότητάς του ως πολιτικού μηχανικού, την τήρηση επαγγελματικού γραφείου, τη χρήση σφραγίδων του δημοσίου που βρέθηκαν κατόπιν έρευνας στην κατοχή του), προκύπτει σκοπός του για πορισμό εισοδήματος.
Θεωρεί ότι δεν κατάφερε στην απολογία του, να δώσει πειστική απάντηση για το πΏς ευρέθησαν στην κατοχή του σφραγίδες στρογγυλές του δημοσίου και άλλες που αποτυπώνουν θέση σε δημόσια υπηρεσία.
Επιπλέον έκρινε ότι είναι σφόδρα πιθανό αποφυλακιζόμενος, να συνεχίσει την εγκληματική του δραστηριότητα ενώ επισημαίνει ότι εναντίον του κατηγορουμένου εκκρεμούν κι άλλες δικογραφίες για την ίδια διωκόμενη πράξη της απάτης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου