Η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει και υλοποιεί για πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, μία ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική» αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Twitter, η οποία συνοδεύεται από βίντεο για τις κυβερνητικές ενέργειες στον συγκεκριμένο τομέα.

Prime Minister GR

@PrimeministerGR

Η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει και υλοποιεί μία ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική | Ο Πρωθυπουργός…

Με το μεταφορικό ισοδύναμο, την κάλυψη αναγκών υδροδότησης, την αναβάθμιση της δημοσίας υγείας, την ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων.

primeminister.gr

Όπως αναφέρεται, η νησιωτική πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
  • Το μεταφορικό ισοδύναμο, εξισώνοντας το κόστος μετακίνησης, πιλοτικά για το 2018 και με προγραμματισμένη επέκταση του μέτρου για το 2019.
  • Την κάλυψη αναγκών υδροδότησης των νησιών και ενίσχυση των υφιστάμενων μονάδων αφαλάτωσης στα νησιά με κέρδος για το ελληνικό δημόσιο 4,7 εκατ ευρώ.
  • Την αναβάθμιση της δημοσίας υγείας στα νησιά, με την ενίσχυση της υγειονομικής περίθαλψης, με νέα βάση αεροδιακομιδών στη Σύρο, με το νέο νοσοκομείο της Σαντορίνης, με αύξηση της χρηματοδότησης για το νοσοκομείο Σύρου και με τη λειτουργία μονάδας τεχνητού νεφρού στη Νάξο.
  • Την ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων, «ένα έργο στρατηγικής σημασίας, που εξασφαλίζει την αξιόπιστη και επαρκή ενέργεια των νησιών με ηλεκτρική ενέργεια».
  • Την ανάπτυξη ολοκληρωμένου σχεδίου θαλασσίων, αεροπορικών και χερσαίων μεταφορών, προκειμένου να επιτευχθεί η έγκαιρη μετάβαση των κατοίκων και των επισκεπτών από και προς τα νησιά.

 

Πηγή naftemporiki.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ