Ειδήσεις

Mercer: Το 35% των μεγάλων εταιρειών στην Ελλάδα ετοιμάζει προσλήψεις

Αισιόδοξες προβλέψεις για το υπόλοιπο του 2017 και ολόκληρο το 2018 κάνει η εταιρεία Mercer Greece, έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησε σε 168 επιχειρήσεις της Ελλάδας.

Η έρευνα δείχνει τη πρόθεση του 35% των μεγαλύτερων εταιρειών στην Ελλάδα να προχωρήσει σε νέες προσλήψεις εντός του 2017.

Αντίθετα, το 55% εκτιμά ότι το ανθρώπινο δυναμικό θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, ενώ το 10% παραδέχεται ότι θα προχωρήσει σε μειώσεις.

Οι επιχειρήσεις Υψηλής Τεχνολογίας είναι αυτές που αναμένεται να ενισχύσουν περισσότερο το εργατικό δυναμικό τους. Συγκεκριμένα, το 65% των επιχειρήσεων αυτών θα προχωρήσει σε προσλήψεις.

Σε επίπεδο αμοιβών, το 62%, κατά τη διάρκεια του 2017, προχώρησε σε αύξηση μισθού κατά 1,7%, με τις μεγάλες εταιρείες να επιλέγουν συγκρατημένες αυξήσεις, δίνοντας έμφαση στα μακροπρόθεσμα πλάνα των bonus.

reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου