ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε Τούρκος διακινητής μεταναστών

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
ΑΝΑΚΡΙΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Προ­σω­ρινά κρα­τού­με­νος κρίθηκε χθες μετά την απο­λο­γία του, με ομόφωνη απόφαση του εκτε­λού­ντος χρέη τακτι­κού Ανα­κριτή και της Εισαγ­γε­λέως Υπη­ρε­σίας, ένας 37χρονος Τούρκος δια­κι­νη­τής μετα­να­στών, που συνε­λή­φθη την 1η Αυγού­στου 2023 στις Κάτω Πέτρες Ρόδου.

Ειδι­κό­τερα, ανα­φέ­ρε­ται την 1η Αυγού­στου 2024 και περί ώρα 01:20 σκάφος του λιμε­νι­κού το οποίο βρι­σκό­ταν σε προ­γραμ­μα­τι­σμένη περι­πο­λία ενη­με­ρώ­θηκε από ναυτικό παρα­τη­ρη­τή­ριο για την ύπαρξη ύποπτου στόχου με κατεύ­θυνση προς την Ρόδο. Περί ώρα 02:00 το σκάφος του λιμε­νι­κού εντό­πισε, μέσω ηλε­κτρο­πτι­κών μέσων, ταχύ­πλοο σκάφος στην περιοχή Κάτω Πέτρες να απο­βι­βά­ζει ικανό αριθμό μετα­να­στών στην ακτή και να ανα­πτύσ­σει μεγάλη ταχύ­τητα με σκοπό να δια­φύ­γει προς τις έναντι τουρ­κι­κές ακτές.

Έγινε χρήση ηχη­τι­κών και φωτει­νών σημάτων αλλά ο χει­ρι­στής του ταχυ­πλόου σκάφους δεν συμ­μορ­φώ­θηκε για τη διε­νέρ­γεια νομό­τυ­που ελέγχου και συνέ­χισε με μεγάλη ταχύ­τητα την πορεία του.

Μετά από σύντομη κατα­δί­ωξη το εν λόγω ταχύ­πλοο ακι­νη­το­ποι­ή­θηκε από μηχα­νική βλάβη. Στελέχη του λιμε­νι­κού από στεριάς έπειτα από επι­στα­μέ­νες έρευνες στην ευρύ­τερη περιοχή εντό­πι­σαν συνο­λικά δύο μετα­νά­στες που ανα­γνώ­ρι­σαν τον Τούρκο ως τον κυβερ­νήτη του ταχυ­πλόου. Επίσης, δήλωσαν ότι για την μετα­φορά τους οι μετα­φε­ρό­με­νοι πλή­ρω­σαν έκαστος 5.500 δολάρια και ότι ξεκί­νη­σαν από παραλία της Μαρ­μα­ρί­δας.

Ως συνή­γο­ρος υπε­ρά­σπι­σής του παρέστη ο δικη­γό­ρος κ. Κώστας Αβδελ­λής.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.