Τοπικές Ειδήσεις

Μέχρι τώρα η Ρόδος υποδέχθηκε πάνω από 140.000 αλλοδαπούς τουρίστες

Με 110.000 ξένους επισκέπτες έκλεισε ο Ιούνιος, ενώ από τα μέσα Μαΐου μέχρι σήμερα, η Ρόδος υποδέχθηκε περισσότερους από 140.000 αλλοδαπούς τουρίστες. Την ίδια στιγμή, οι τουριστικές ροές κινούνται ανοδικά και ο Ιούλιος αναμένεται να εξελιχθεί δυναμικά!
Το περασμένο σαββατοκύριακο η Ρόδος δέχθηκε 22.600 ξένους επισκέπτες (11.500 την Κυριακή 4 Ιουλίου και 11.100 το Σάββατο 3 Ιουλίου), αριθμός που καταδεικνύει εμπράκτως την ανοδική πορεία των τουριστικών αφίξεων. Όπως αναφέρουν τουριστικοί παράγοντες, σε περίπτωση που δεν υπάρξουν απρόοπτα, ο Ιούλιος θα θυμίσει την κίνηση του 2019! Η ζήτηση για τη Ρόδο είναι υψηλή από τις αγορές της Γερμανίας, της Πολωνίας, της Ελβετίας, της Αυστρίας και της Τσεχίας, ενώ ανακάμπτουν και οι αγορές της Ολλανδίας και του Βελγίου έπειτα από την άρση των αυστηρών ταξιδιωτικών περιορισμών. Σε χαμηλά ακόμη επίπεδα κυμαίνεται η κίνηση από τις Σκανδιναβικές χώρες. Θετικό είναι όμως το γεγονός ότι έχουν ξεκινήσει οι αφίξεις εδώ και λίγο καιρό από τη Φινλανδία, τη Σουηδία και τη Δανία.
Την ίδια στιγμή αναμένονται με αγωνία οι αποφάσεις της Βρετανικής κυβέρνησης την επόμενη εβδομάδα για την απελευθέρωση των ταξιδιών. Σε περίπτωση που «ξεκλειδώσει» η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, η τουριστική σεζόν αναμένεται να περάσει σε πολύ πιο έντονους ρυθμούς.
«Οι πληρότητες των πτήσεων τσάρτερ είναι αυξημένες τις τελευταίες ημέρες, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας μέχρι τώρα, ο Ιούλιος προβλέπεται να είναι ένας πολύ καλός μήνας για τον τουρισμό της Ρόδου», δήλωσε ο αερολιμενάρχης, κ. Σπύρος Δεληγιάννης.
Σύμφωνα με τον ξένο τύπο, η Ρόδος, κατατάσσεται στους δημοφιλέστερους προορισμούς διακοπών γι’ αυτό το καλοκαίρι, όντας έτοιμη να ξεπεράσει την περσινή επιτυχία των 650.000 τουριστικών αφίξεων. «Ο Ιούλιος προβλέπεται να εξελιχθεί πολύ καλά και σαφώς καλύτερα από τον περσινό αντίστοιχο μήνα κατά τον οποίο η Ρόδος είχε δεχθεί 111.000 τουρίστες περίπου. Η ζήτηση από πολλές αγορές, όπως η Γερμανία και η Πολωνία είναι αυξημένη και όπως όλα δείχνουν, οι ρυθμοί θα αρχίσουν να ανεβαίνουν μέρα με τη μέρα. Μένει να δούμε τι θα γίνει με την αγγλική αγορά, αν θα ανοίξει και κάτω από ποιες προϋποθέσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου, Γιώργος Ματσίγκος.
Η πορεία
των εμβολιασμών
Σημαντικό ρόλο στην πορεία των κρατήσεων παίζει το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης του προορισμού. Όσο αυξάνονται οι εμβολιασμοί, τόσο αναμένεται να αυξάνεται και ο ρυθμός των κρατήσεων. Το ζήτημα, δεν τίθεται πλέον μόνο από τους τουρ οπερέιτορς, αλλά και από τους ίδιους τους υποψήφιους τουρίστες, οι οποίοι επιλέγουν πλέον τον προορισμό των διακοπών τους, λαμβάνοντας υπόψη την επιδημιολογική εικόνα κάθε προορισμού και οπωσδήποτε το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης.
«Η αύξηση του αριθμού των εμβολιασμών θα δημιουργήσει σαφώς μεγαλύτερη ζήτηση. Το ζήτημα δεν τίθεται πλέον μόνο από τους τουρ οπερέιτορς αλλά και από τους πελάτες. Καλώς ή κακώς η εξάρτηση της Ρόδου από τον τουρισμό υπερβαίνει το 90%. Εάν θέλουμε να έχουμε τουρισμό και να αυξήσουμε τα νούμερα του εισερχόμενου τουρισμού, θα πρέπει να αυξηθεί το ποσοστό της εμβολιαστικής κάλυψης. Εάν αυξηθούν οι εμβολιαστικοί ρυθμοί και εάν αποφευχθούν τα απρόοπτα, τότε οι προοπτικές για την τουριστική περίοδο από εδώ κι έπειτα, θα είναι πραγματικά πολύ καλές», επεσήμανε ο κ. Ματσίγκος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου