Τοπικές Ειδήσεις

Αθώος ο πρώην προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου για το θανατηφόρο τροχαίο στο Ροδίνι!

Aναβίωσε χθες μετά από αναίρεση, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου, η υπόθεση με κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία από αμέλεια τον πρώην προϊστάμενο των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου, που κρίθηκε μετά από μια μαραθώνια διαδικασία αθώος!
Με την υπ’ αριθμ. 83/2022 απόφαση του Στ’ Τμήματος του Αρείου Πάγου έγινε δεκτή η αίτηση για την αναίρεση της υπ’ αριθμ. 169/2020 απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Δωδεκανήσου με την οποία είχε καταδικαστεί τελεσιδίκως. Ειδικότερα, είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με 3ετή αναστολή και το Εφετείο Δωδεκανήσου μείωσε την πρωτόδικη ποινή του κατά 10 μήνες αφού τον έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία, ενώ του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Χθες το δικαστήριο τον έκρινε αθώο.
Ο κατηγορούμενος εφέρετο την 4-9-2014, ενώ ήταν υπεύθυνος για την συντήρηση οδικών έργων της νήσου Ρόδου να παρέλειψε να λάβει μέτρα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα σε τροχαίο η Σταματία Δημητρά του Στέργου, ηλικίας 32 ετών.
Ειδικότερα, η ανωτέρω οδηγός κινούμενη επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως στη Ρόδο, με κατεύθυνση από το Κορακόνερο προς την πόλη, έχασε τον έλεγχο του οχήματός της και εξετράπη της πορείας της με αποτέλεσμα αρχικά να προσκρούσει και να κάμψει μεταλλικό σωλήνα σήματος, να εξέλθει του οδοστρώματος, να διανύσει τροχιά και να προσκρούσει σε τοιχίο – εξώστη οικίας, με συνέπεια την πτώση του οχήματός της στο διάκενο μεταξύ οδοστρώματος και της παρακείμενης οικίας, όπου η ίδια καταπλακώθηκε από αυτό και τραυματίστηκε θανάσιμα συνεπεία κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων, ενώ ο θάνατός της, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, θα είχε αποτραπεί αν ο κατηγορούμενος είχε λάβει εγκαίρως τα προσήκοντα μέτρα.
Πιο συγκεκριμένα, εφέρετο να ήταν υποχρεωμένος να τοποθετήσει στην οδό σύστημα αναχαίτισης οχημάτων, να προβαίνει σε τακτικούς ελέγχους αυτών, να παραγγέλλει σε αρμόδια συνεργεία την αντικατάστασή τους σε περίπτωση κακοτεχνιών ή βλαβών, να διαπιστώνει την αποκατάστασή τους αλλά και να παραγγέλλει την εξ υπαρχής τοποθέτησή τους σε περίπτωση οριστικής έλλειψης αυτών, όπως στο σημείο του θανάσιμου τροχαίου ατυχήματος, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως.
Την υπόθεση χειρίστηκαν οι δικηγόροι της Ρόδου κ.κ. Κ. Σαρής και Στ. Κιουρτζής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου