Σε δίκη ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της περιφέρειας του Εφετείου Δωδεκανήσου κατηγορούμνεος για εμπρησμό από πρόθεση από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και κίνδυνος για άνθρωπο και για αντίσταση παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου ένας 39χρονος αθίγγανος, που συνελήφθη την 21η Δεκεμβρίου 2017, λίγες μέρες μετά την έκδοση απόφασης του ίδιου δικαστηρίου με την οποία κρίθηκε αθώος από την ίδια κατηγορία.
Πιο συγκεκριμένα ο 39χρονος περί ώραν 09.05 το πρωί της 21ης Δεκεμβρίου 2017 προκάλεσε με γυμνή φλόγα αναπτήρα πυρκαγιά στο παράπηγμα που διαμένουν ο ίδιος με την σύντροφό του και τα 7 τους παιδιά στον καταυλισμό του Κορακόνερου.
Είχε προηγηθεί καβγάς με την συμβία του και ευρισκόμενος σε κατάσταση μέθης έκαψε το παράπηγμα για να την εκδικηθεί.
Σημειώνεται ότι την ώρα εκείνη δεν βρισκόταν κανείς εντός του παραπήγματος, αλλά από την πυρκαγιά κινδύνεψαν ξένα πράγματα.
Στο σημείο έσπευσαν 3 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που κατέσβησαν την φωτιά πριν να επεκταθεί.
Ο ίδιος στις 20 Δεκεμβρίου 2011 και περί ώρα 10.00 πμ, στον ίδιο καταυλισμό βρισκόταν σε παράπηγμα, στο οποίο ζούσε μαζί με την οικογένειά του, και συγκεκριμένα τη μόνιμη σύντροφό του και τα πέντε, τότε, τέκνα τους και με τη χρήση αναπτήρα έβαλε και τότε φωτιά στα νάιλον, που κάλυπταν το παράπηγμα. H φωτιά κατασβέστηκε ωστόσο άμεσα από αθίγγανους διπλανών παραπηγμάτων.
Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος εφέρετο να επιχείρησε εκ νέου να βάλει φωτιά στο παράπηγμα χρησιμοποιώντας και πάλι αναπτήρα, καίοντας κουρτίνα που βρισκόταν εντός του παραπήγματος. Αποτέλεσμα ήταν να επεκταθεί άμεσα η φωτιά στο εσωτερικό του παραπήγματος καθώς και σε άλλα δύο διπλανά.

Εντός του παραπήγματος του κατηγορουμένου, βρισκόταν ο ίδιος, η σύντροφός του καθώς και τα πέντε παιδιά τους, οι οποίοι κατάφεραν όμως να διαφύγουν.
Η φωτιά κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική μετά από κλήση του αδελφού του όταν άκουσε τις εκκλήσεις της συντρόφου και των παιδιών της.
Η σύντροφός του ισχυρίστηκε, με ένορκη εξέτασή της ότι την ίδια ημέρα που ξέσπασε η πυρκαγιά, ο κατηγορούμενος της επιτέθηκε με γροθιές, ενώ αργότερα, το βράδυ της ίδιας μέρας, της επιτέθηκε και την απείλησε με μαχαίρι. Είπε ακόμη ότι μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς την κυνήγησε με ένα σίδερο εντός του καταυλισμού παρότι βρισκόταν σε κατάσταση κύησης.
Ενώπιον του δικαστηρίου το Νοέμβριο του 2017 η σύντροφός του υποστήριξε ότι τα όσα είχε καταθέσει εις βάρος του ήταν ψευδή και ότι τον κατήγγειλε προκειμένου να τον εξαναγκάσει να κόψει το αλκοόλ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ