Κορυφώθηκαν αυτές τις ημέρες οι δραστηριότητες και η προετοιμασία των υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα ενόψει του εορτασμού του Πάσχα στην πόλη. Αυτό δήλωσε χτες ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου κ. Μίλτος Παγκάς, ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε υπογράμμισε πως οι παρεμβάσεις είναι σε ικανοποιητικό βαθμό.
«Έγιναν πολλές παρεμβάσεις στους δρόμους, στο οδόστρωμα, στα πεζοδρόμια, στα πάρκα κ.λπ. από τις υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου σε μια συντονισμένη προσπάθεια που κράτησε πάνω από ενάμιση μήνα και ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες. Φέτος η δουλειά που έγινε και η προετοιμασία ήταν σίγουρα καλύτερη σε σχέση με άλλες χρονιές» όπως είπε, επικαλούμενος την αναβάθμιση στα πάρκα της πόλης και τους καθαρισμούς σε πολλούς ναούς της πόλης από την υπηρεσία Πρασίνου.
Εκτενής παρέμβαση έγινε και στο Κοιμητήριο Ρόδου (καθώς και στα άλλα κοιμητήρια στο υπόλοιπο νησί) ενώ ολοκληρώθηκαν παρεμβάσεις που έχουν σχέση με την αποχέτευση των ομβρίων και καθαρίστηκαν παρτέρια, έγιναν κλαδέματα και έγιναν ασφαλτοστρώσεις.

Το μέλος της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου κ. Γιώργος Μπελιγράδης, αναφέρθηκε στα έργα που γίνονται στο Κοιμητήριο:
«Για το Κοιμητήριο του Ταξιάρχη, πρόσφατα έγινε προμήθεια 50 μικρών κάδων απορριμμάτων και 10 μεγάλων, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Καθαριότητας. Άλλους τόσους κάδους περιμένουμε μετά τις γιορτές, ενώ θα τοποθετηθούν κάδοι απορριμμάτων και στο Κοιμητήριο του Αγίου Δημητρίου. Επιπλέον, προχωράμε στο νέο οστεοφυλάκιο 300 θέσεων το οποίο θα βοηθήσει τις ανάγκες λόγω πολλών εκταφών», όπως ανέφερε.
Ο κ. Μπελιγράδης μίλησε για την προμήθεια ενός οχήματος για το Κοιμητήριο του Ταξιάρχη, ανοιχτού τύπου με καρότσα για να εξυπηρετεί τα αδρανή υλικά (μπάζα) τα οποία θα απομακρύνονται από τον χώρο του Κοιμητηρίου.
Ακόμη ένα έργο που είναι σε εξέλιξη είναι η αναβάθμιση και αποκατάσταση του τοιχοίου στο Κοιμητήριο μήκους 340 μέτρων.
«Έγιναν παρεμβάσεις και στα δίκτυα ύδρευσης – αποχέτευσης μέσα στο Κοιμητήριο, ενώ αποκαταστάθηκαν προβλήματα στο οδόστρωμα» όπως είπε.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ