Τοπικές Ειδήσεις

Βασ. Υψηλάντης: Η ρύθμιση για τις ΜΚΟ βάζει τάξη

«Η ρύθμιση για τις ΜΚΟ έρχεται να βάλει μια τάξη, να υπάρχει διαφάνεια, λογοδοσία» δήλωσε στον Flash 99,4 και στην εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι» ο βουλευτής Δωδεκανήσων της ΝΔ Βασίλης Υψηλάντης.

Και πρόσθεσε: «Είναι αλήθεια ότι στην πραγματικότητα αυτή που ζούμε με το μεταναστευτικό και προσφυγικό η λειτουργία των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό ήταν από πολλούς ερευνητέα, τα θετικά και τα αρνητικά τους και πολλοί διατύπωναν και σοβαρές επιφυλάξεις για τον αν υπήρχε διαφάνεια και κατά πόσο λειτουργούσαν με τρόπο νόμιμο πολλές από αυτές».

Σχολιάζοντας τις προηγούμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑο κ. Υψηλάντης  τόνισε πως «περιοριζόταν μόνο στη σύσταση ενός εθνικού μητρώου ελληνικών και ξένων ΜΚΟ που δραστηριοποιούνταν σε δραστηριότητες δεν προέβλεπαν ιδιαίτερους κανόνες διαπίστευσης για τα φυσικά πρόσωπα, πιστοποίησης και με τον τρόπο αυτό υπήρχε μία αναρχία και όχι επαρκής διαφάνεια στη λειτουργία των ΜΚΟ».

Όπως εξήγησε ο βουλευτής Δωδεκανήσων «Η καινούργια διάταξη προβλέπει μία σημαντική προϋπόθεση για όλες τις ΜΚΟ,  να εγγραφούν στο μητρώο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και να καταχωρούν και να πιστοποιούνται και τα φυσικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται σε αυτές. Να υπάρχει και το ονοματεπώνυμο τους και τα πλήρη στοιχεία τους, να δηλώσουν τα μέλη τους και όλα αυτά σε τρεις μήνες, Ώστε ένα υπάρχει έλεγχος από την πολιτεία και μία ρύθμιση της κατάστασης αυτής».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου