ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βασ. Υψηλάντης: Η ρύθμιση για τις ΜΚΟ βάζει τάξη

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ
«Η ρύθμιση για τις ΜΚΟ έρχεται να βάλει μια τάξη, να υπάρχει δια­φά­νεια, λογο­δο­σία» δήλωσε στον Flash 99,4 και στην εκπομπή «Απλά Επι­κίν­δυ­νοι» ο βου­λευ­τής Δωδε­κα­νή­σων της ΝΔ Βασίλης Υψη­λά­ντης.

Και πρό­σθεσε: «Είναι αλήθεια ότι στην πραγ­μα­τι­κό­τητα αυτή που ζούμε με το μετα­να­στευ­τικό και προ­σφυ­γικό η λει­τουρ­γία των ΜΚΟ που δρα­στη­ριο­ποιού­νται στο χώρο αυτό ήταν από πολλούς ερευ­νη­τέα, τα θετικά και τα αρνη­τικά τους και πολλοί δια­τύ­πω­ναν και σοβαρές επι­φυ­λά­ξεις για τον αν υπήρχε δια­φά­νεια και κατά πόσο λει­τουρ­γού­σαν με τρόπο νόμιμο πολλές από αυτές».

Σχο­λιά­ζο­ντας τις προη­γού­με­νες νομο­θε­τι­κές πρω­το­βου­λίες του ΣΥΡΙΖΑο κ. Υψη­λά­ντης  τόνισε πως «περιο­ρι­ζό­ταν μόνο στη σύσταση ενός εθνικού μητρώου ελλη­νι­κών και ξένων ΜΚΟ που δρα­στη­ριο­ποιού­νταν σε δρα­στη­ριό­τη­τες δεν προ­έ­βλε­παν ιδιαί­τε­ρους κανόνες δια­πί­στευ­σης για τα φυσικά πρόσωπα, πιστο­ποί­η­σης και με τον τρόπο αυτό υπήρχε μία αναρχία και όχι επαρκής δια­φά­νεια στη λει­τουρ­γία των ΜΚΟ».

Όπως εξήγησε ο βου­λευ­τής Δωδε­κα­νή­σων «Η και­νούρ­για διάταξη προ­βλέ­πει μία σημα­ντική προ­ϋ­πό­θεση για όλες τις ΜΚΟ,  να εγγρα­φούν στο μητρώο του υπουρ­γείου Μετα­νά­στευ­σης και Ασύλου και να κατα­χω­ρούν και να πιστο­ποιού­νται και τα φυσικά πρόσωπα που δρα­στη­ριο­ποιού­νται σε αυτές. Να υπάρχει και το ονο­μα­τε­πώ­νυμο τους και τα πλήρη στοι­χεία τους, να δηλώ­σουν τα μέλη τους και όλα αυτά σε τρεις μήνες, Ώστε ένα υπάρχει έλεγχος από την πολι­τεία και μία ρύθμιση της κατά­στα­σης αυτής».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.