Ειδήσεις

Οδηγίες για τα ξενοδοχεία σχετικά με τον κοροναϊό από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας

Κατόπιν αιτήματος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σχετικά με την παροχή οδηγιών στα ξενοδοχεία για τη λήψη προληπτικών μέτρων για τον κοροναϊό, το Επιμελητήριο απέστειλε στα μελη του τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για τα ξενοδοχεία.

Μεταξύ άλλων, συστήνεται σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου καλός εξαερισμός, καθώς και εύκολη πρόσβαση σε τρεχούμενο νερό και σαπούνι, ώστε να τηρούνταιοι κανόνες υγιεινής.

Εάν ένας επισκέπτης πληροί τα κριτήρια του ορισμού κρούσματος για λοίμωξη από 2019-nCoV, ο υγειονομικός υπεύθυνος του ξενοδοχείου επικοινωνει άμεσα με τον ΕΟΔΥ στα τηλέφωνα 210 5212054, 210 5212000 (όλο το 24ωρο) για δήλωση του ύποπτου κρούσμαος και οδηγίες αντιμετώπισής του.

”Η ενημέρωση του προσωπικού και η προμήθεια προστατευτικού υλικού συμβάλλουν στην οργανωμένη και ψύχραιμη αντιμετώπιση και στην αποφυγή δημιουργίας καταστάσεων πανικού”, αναφέρει το ΞΕΕ. ”Ο έγκαιρος σχεδιασμός και η αποτελεσματική πρόληψη και ενημέρωση θα διασφαλίσει την υγεία των επισκεπτών και του προσωπικού, αλλά και τη διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας της μονάδας”.

Επικαιροποιημένη ενημέρωση για τις οδηγίες και για τα επιδημιολογικά δεδομένα μπορεί κανείς να αναζητεί σε καθημερινή βάση στο site του ΕΟΔΥ.

Οδηγίες για ξενοδοχεία και λοιπά καταλύματα ταξιδιωτών – Κοροναϊός Ιανουάριος 2020

πηγή traveldailynews.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου