Σε 75 προσλήψεις προσωπικού προχωράει ο Δήμος Ρόδου σε καθαριότητα και ηλεκτροφωτισμό.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χτες ο γενικός γραμματέας του Δήμου κ. Ευγένιος Κορναρόπουλος, ανακοίνωσε τα εξής: «Απεστάλη την προηγούμενη εβδομάδα και δημοσιεύτηκε με διαδικασίες – εξπρές στο ΦΕΚ, η προκήρυξη για τις μόνιμες θέσεις ανταποδοτικών υπηρεσιών στους δήμους. Που σημαίνει, ότι θα είναι θέσεις για υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού. Είναι οι θέσεις οι οποίες είχαν ανακοινωθεί τον περασμένο Ιούλιο ότι θα πριμοδοτηθούν με επιπλέον εμπειρία όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν εργαστεί στον Δήμο Ρόδου με οκτάμηνες συμβάσεις στην καθαριότητα».
Η προήρυξη βγήκε μέσα στο σαββατοκύριακο και αφορά:
· Θέσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: η προθεσία για αιτήσεις ξεκινά στις 20 Φεβρουαρίου και λήγει στις 7 Μαρτίου
· Και για τις Θέσεις Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, το σύστημα ανοίγει στις 8 Μαρτίου και λήγει στις 23 Μαρτίου.
Ένα μικρό ποσοστό για τον Δήμο Ρόδου έχει υπολογιστεί να διατεθεί σε ειδικές ομάδες, όπως πολύτεκνοι ή ΑΜΕΑ ή έχουν κάποιο βαθμό συγγένειας με ΑΜΕΑ.
Ο Δήμος Ρόδου ζητά τις εξής θέσεις:
·Ηλεκτρολόγους – 5 θέσεις
· Επόπτες Καθαριότητας – 2 θέσεις
· Οδηγούς – 15 θέσεις
· Χειριστές Μηχανημάτων Έργου – 18 θέσεις
· Εργάτες γενικών καθηκόντων, εργάτες καθαριότητας και εργάτες συνοδοί απορριμματοφόρων – 35 θέσεις
«Μέσα στην προκήρυξη υπάρχει η πρόβλεψη για ειδική μοριοδότηση από την εμπειρία που έχουν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι βάσει της νομοθεσίας που είχε βγει το περασμένο καλοκαίρι. Αυτό μοριοδοτείται μέχρι 24 μήνες με 17 μόρια το μήνα σε αντίθεση με την εμπειρία που είναι εκτός του συγκεκριμένου νόμου. Είναι πρόδηλο ότι όσοι εργάζονται αυτή την στιγμή και πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις που ζητά ο ΑΣΕΠ παίρνουν σημαντικό προβάδισμα έναντι των υπολοίπων. Ωστόσο υπάρχουν και άλλες προϋποθέσεις ανάλογα με την περίπτωση. Καλούμε τον κόσμο να καταθέσει τα χαρτιά του» κατέληξε ο γενικός γραμματέας του Δήμου κ. Ευγένιος Κορναρόπουλος.
Αναφερόμενος σε άλλα θέματα, ο κ. Κορναρόπουλος είπε ότι δεν έχουν κοινοποιηθεί στον Δήμο Ρόδου οι εγκύκλιοι για προγραμματισμό προσλήψεων έκτακτου προσωπικού ή εποχικού προσωπικού προκειμένου να ενισχυθεί το ανθρώπινο δυναμικό για την καλύτερη προετοιμασία της πόλης, με συνέπεια να εξετάζονται διάφορες εναλλακτικές επιλογές στο πλαίσιο του υπάρχοντος νόμου για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που δίνουν το δικαίωμα στον Δήμο Ρόδου να προχωρήσει σε προσλήψεις με δίμηνες ή τρίμηνες συμβάσεις.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ