Με απόφαση, που εξέδωσε χθες το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, έγινε δεκτή η αίτηση αναστολής της ποινής του Χ. Λ., κατοίκου Καρπάθου, που έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 10 μηνών και χρηματική ποινή 52.000 ευρώ με απόφαση του ίδιου δικαστηρίου τον Δεκέμβριο του 2017.
Το δικαστήριο είχε κρίνει συγκεκριμένα την έφεσή του ανυποστήρικτη και χθες δια του πληρεξουσίου δικηγόρου του κ. Μ. Σιβίλα, υπέβαλε αίτηση αναστολής επισημαίνοντας ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας ενώ έχει ασκήσει αίτηση για την αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης.
Στην συγκεκριμένη υπόθεση κατηγορούμενοι ήταν 8 κάτοικοι Ρόδου, Αττικής, Κω και Καρπάθου για σωματεμπορία.
Το ίδιο δικαστήριο είχε επιβάλει:
-Ποινή φυλάκισης 5 ετών και 9 μηνών την οποία μετέτρεψε προς 5 ευρώ ημερησίως στον Θ. Α., που κρίθηκε ένοχος σωματεμπορίας από κοινού, με ελαφρυντικό.
– Ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή στην Ε. Μ..
Αθώοι κρίθηκαν οι Ι.Κ. στον οποίο είχε επιβληθεί πρωτοδίκως ποινή κάθειρξης 10 ετών και 10 μηνών και χρηματική ποινή 52.000 ευρώ και αθώοι οι Ι. Τ., Δ. Π., Μ. Σ. και Ι. Λ. στους οποίους είχε επιβληθεί πρωτοδίκως ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ.
Δεν είχε ασκήσει έφεση ο Φ. Κ., που είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με 3ετή αναστολή για αρπαγή ανηλίκου από κοινού.
Την 29η Μαρτίου 2010 μια 21χρονη, υπήκοος Ρωσίας, παρουσιάστηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και κατήγγειλε ότι τον Φεβρουάριο του 2009 ήλθε στην Ελλάδα προκειμένου να εργαστεί ως χορεύτρια, μέσω ενός τουριστικού γραφείου.
Όταν έφτασε στην Αθήνα τηλεφώνησε σε μια Ρωσίδα, ονόματι Νατάσα, η οποία την ενημέρωσε ότι θα την παρελάμβανε από το αεροδρόμιο ο πρώτος εκ των κατηγορουμένων.
Εκείνος αφού πήρε το διαβατήριό της, εξέδωσε και για τους δύο εισιτήρια προκειμένου να έρθουν στη Ρόδο.
Όταν έφτασαν στο νησί, όπως ισχυρίζεται, την οδήγησε σε ένα σπίτι στ’ Αφάντου και της είπε ότι θα μένει εκεί. Έκτοτε, όπως ισχυρίστηκε, δεν της επέστρεψε το διαβατήριό της, λέγοντάς της ότι το κρατούσε προκειμένου να τακτοποιήσει τα χαρτιά της για να έχει νόμιμη παραμονή στη χώρα.
Ένα μήνα μετά μετέβησαν, όπως δήλωσε, σε ένα μπαρ της Κω και εκεί της ζήτησε να συνευρίσκεται με πελάτες, εφόσον το επιθυμούν, έναντι αμοιβής.
Ισχυρίστηκε ακόμη ότι την απείλησε ότι αν δεν υπάκουε θα την «πωλούσε» για να δουλεύει κλεισμένη σε οίκο ανοχής, λέγοντάς της ακόμη ότι χρειαζόταν τα χρήματα προκειμένου να της εξασφαλίσει νομιμοποιητικά έγγραφα για την παραμονή της στη χώρα.
Στο συγκεκριμένο μπαρ, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της, συνευρίσκετο ερωτικά με πελάτες έναντι αμοιβής, που εισέπραττε ο ιδιοκτήτης του μπαρ, ο οποίος και κανόνιζε τα ραντεβού της.
Επέστρεψε στη συνέχεια, όπως διηγείται, στη Ρόδο και ο πρώτος κατηγορούμενος την έβαλε να δουλέψει για δέκα μέρες σε μπαρ στην οδό Καποδιστρίου ως στριπτιζέζ και συνοδός πελατών και μετά σε ένα άλλο μπαρ στον Αρχάγγελο για τρεις μήνες.
Στο τελευταίο μπαρ, όπως διατείνεται, συνευρίσκετο ερωτικά με πελάτες έναντι αμοιβής που εισέπραττε ο ιδιοκτήτης. Εν συνεχεία εργάστηκε, όπως ισχυρίστηκε, σε μπαρ στην περιοχή της Ιξιάς για τρεις μήνες, όπου συνέβαινε το ίδιο, ενώ εργάστηκε και σε μπαρ στη Ρόδο.
Στο τελευταίο κέντρο, όπως δήλωσε δεν συνευρέθη ερωτικά με πελάτες διότι ο ιδιοκτήτης φοβόταν μην συλληφθεί.
Μαζί με μια άλλη κοπέλα από τη Ρωσία, μεταφέρθηκαν στην πορεία σε μπαρ στην Κάρπαθο, όπου συνευρίσκετο ερωτικά με πελάτες με όμοιο τρόπο.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ