Ειδήσεις

Πολλά κέντρα αισθητικής λειτουργούν παρανόμως στα Δωδ/σα

Ιδιαίτερα έντονο εμφανίζεται το πρόβλημα των παράνομων κέντρων αισθητικής στα Δωδεκάνησα σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Το φαινόμενο φαίνεται να έχει προσλάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία των επαγγελματιών-διπλωματούχων αισθητικών.
Λόγω της όλης αυτής κατάστασης βρέθηκε στη Ρόδο η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Αισθητικών (Ο.Σ.Ε.Δ.Α.Ε) κα Λένα Τσικούρη η οποία επισκέφθηκε χθες τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας-Πρόνοιας, κ. Θωμά Σωτρίλλη, από τον οποίο ζήτησε την εντατικοποίηση των ελέγχων από την αρμόδια υπηρεσία υγείας.
Σχετικά με τις διαστάσεις του προβλήματος στα Δωδεκάνησα, η κ. Τσικούρη δήλωσε στη «δημοκρατική»: «Ένα από τα Σωματεία μέλη της Ομοσπονδίας μας, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τις παράνομες επιχειρήσεις στον κλάδο μας, είναι αυτό της Δωδεκανήσου. Σε όλη την Ελλάδα συναντάται υψηλή παρανομία στο δικό μας το χώρο, όμως ανέκαθεν στα Δωδεκάνησα το πρόβλημα ήταν εντονότερο. Υπάρχουν πάρα πολλοί χώροι οι οποίοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος. Σε κομμωτήρια, χώρους περιποίησης νυχιών και βέβαια στα ξενοδοχεία, γίνονται αισθητικές πράξεις, χωρίς να τηρούνται οι βασικές προϋποθέσεις του νόμου. Δεν απασχολούν καν επαγγελματίες αισθητικούς. Η κατάσταση είναι πραγματικά ανεξέλεγκτη. Εφόσον δεν υπάρχει έλεγχος από το Κράτος, κάθε στιγμή, κάθε ώρα, κάθε λεπτό, η παρανομία οργιάζει, προστίθενται πολλοί παράνομοι στο χώρο μας.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες λόγω έλλειψης προσωπικού, λόγω φόρτου εργασίας και για οποιοδήποτε άλλο λόγο, δεν διενεργούν τους ελέγχους που πρέπει. Προσωπικά εντόπισα πολλούς παράνομους χώρους στη Ρόδο. Μπήκα σε τεχνήτες/τριες νυχιών που προσέφεραν όλη την γκάμα των αισθητικών επεμβάσεων. Έχουμε καταγγείλει στη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου όλες τις παρανομίες που εντοπίσαμε. Είχαμε συνάντηση με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη κ. Θωμά Σωτρίλλη, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατό. Μέχρι σήμερα πάντως, υπάρχει στο νησί μία έντονη παρανομία παντού και κανείς δεν δείχνει να νοιάζεται. Θα έπρεπε να είναι πιο αυστηρά τα πράγματα. Ζητούμε επίσης να συμμετέχει στις τριμελείς επιτροπές ελέγχου της Περιφέρειας και ένας/μία αισθητικός, όπως προβλέπεται, πράγμα που όμως δεν εφαρμόζεται εδώ. Το θέσαμε αυτό το ζήτημα στον κ. Σωτρίλλη και του ζητήσαμε να το λάβει υπόψη. Διαφορετικά θα αποταθούμε στο υπουργείο υγείας».
Η πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών, Αισθητικών Δωδεκανήσου (ΣΕΠΑΔΩ) και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, κα Κατερίνα Παπασάββα δήλωσε ότι οι παράνομες επιχειρήσεις όχι μόνο καλλιεργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, αλλά εκθέτουν και όλο τον κλάδο.
«Σε όλα τα νησιά υπάρχει πρόβλημα, στην Κω, στη Λέρο, στην Πάτμο, στην Κάρπαθο, όχι μόνο στη Ρόδο. Αυτή η παρανομία δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό και ταυτόχρονα δυσφημίζει τους αισθητικούς. Σε κομμωτήρια, σε κέντρα περιποίησης νυχιών γίνονται αισθητικές επεμβάσεις και τυχαίνει να υπάρχουν παράπονα από υπηρεσίες σε τέτοιους χώρους με αποτέλεσμα να εκτίθεται τελικά ο δικός μας ο κλάδος», ανέφερε η κα Παπασάββα.
Απαντώντας σε ερώτηση της «δ» σχετικά με τον τρόπο θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι/νες να επιλέγουν τα νόμιμα κέντρα αισθητικής, η κα Παπασάββα δήλωσε: «Όταν επιλέγουν ένα κέντρο, θα πρέπει να βλέπουν εάν διαθέτει άδεια λειτουργίας και ασκήσεως επαγγέλματος του αισθητικού, να ενημερώνονται εάν ανήκει το κάθε κέντρο στο σύλλογο της Δωδεκανήσου. Όλα τα νόμιμα ινστιτούτα αισθητικής διαθέτουν το σήμα της Ομοσπονδίας μας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου